Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

SNS PF laat 1000 huurwoningen veilen

Om de onderpanden uit te winnen van het huurwoningbezit van de inmiddels failliete Lips Capital Group heeft SNS veilingen_1Property Finance besloten tot grootschalige veilingverkoop. 

Het gaat om zo’n 1000 huurwoningen in onder meer Arnhem en Nijmegen die via de site van Veilingnotaris.nl worden aangeboden. De veiling startte vandaag al. De huizen zijn het onderpand voor tientallen miljoenen euro’s aan hypotheken die SNS PF aan vastgoedbedrijf Lips Capital Group verstrekte. Alle huurders van de huizen zijn deze week op de hoogte gesteld.

Notaris Van Heeswijk uit Rotterdam vertelt dat de bank geen idee heeft wie de huurders precies zijn, om welke type woningen het gaat en welke contracten de bewoners hebben. Ook is nog onduidelijk wat er gebeurt is met de servicekosten en het onderhoudspotje. “Wij zijn die walvis nu aan het binnentakelen door alle adressen aan te schrijven. De huurders krijgen twee mededelingen: dat ze voortaan de huur aan de bank moeten overmaken en dat ze een kopie van hun huurcontract moeten opsturen met een beschrijving van het aantal vierkante meters en de staat van het onderhoud. Zo proberen we meer inzicht te krijgen in de portefeuille”, zegt Van Heeswijk.

De notaris zegt dat SNS PF een bod heeft ontvangen van €85 miljoen en daarmee naar de voorzieningenrechter gaat. De bieder – waarvan wordt gefluisterd dat het de bank zelf kan zijn – weet eigenlijk ook niet precies wat het koopt maar de bank wil met het bod het risico zoveel mogelijk zien te beperken. Als de voorzieningenrechter akkoord gaat met het bod zal de bank nog steeds een verlies lijden van tientallen miljoenen euro’s. “Er zijn nu nog zoveel onuidelijkheden. Maar dat is bij dit soort veilingen vrij normaal”, aldus Van Heeswijk.

De notaris is ervan overtuigd dat beleggers zich zullen melden zodra een en ander in kaart is gebracht. “Beleggers zijn goed in staat om door portefeuilles heen te kijken. Met de informatie die nu binnenkomt van de huurders kunnen zij een inschatting maken van wat de panden doen”. Hij benadrukt dat het goed is dat de bank nu al probeert de woningen zelf binnen te trekken. “Zo worden de huurders niet gestoord door de eigenaar en kan er ook het nodige onderhoud worden gepleegd. Klachten over verpaupering druppelen namelijk al binnen. Bovendien is €85 miljoen meteen een mooie beginprijs voor andere gegadigden die meer wil bieden.”

Door Redactie | Gepubliceerd op 23 mei 2013

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email