Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Slagkracht Amvestfonds vergroot dankzij toetreding nieuwe deelnemer

Het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund) heeft een nieuwe participant aangetrokken die met €50 miljoen het fonds ProvastFredRoeskestraatzal versterken. Dit investeringsvolume zal worden aangewend voor de verdere groei en versterking van de portefeuille. Volgens Amvest gaat het om een Nederlands pensioenfonds die niet met name genoemd wenst te worden.

Het ARC Fund investeert fors in de verdere uitbreiding van de pijplijn. Hierbij zet het fonds sterk in op acquisities in de grote steden van de Randstad. Een recente verwerving is onder andere het project aan de Fred Roeskestraat aan de Zuidas in Amsterdam. Het ARC Fund heeft het right of first refusal op alle door Amvest ontwikkelde huurwoningen. Hierdoor heeft het fonds toegang tot in het oog springende ontwikkelingen zoals Cruquius in Amsterdam waar de komende jaren een omvangrijke gebiedsontwikkeling wordt gerealiseerd.

Huurwoningen populair

“Beleggen in vrijesectorhuurwoningen staat opnieuw volop in de belangstelling bij institutionele beleggers”, aldus Wim Wensing, directeur Investment Management van Amvest. “Als gevolg van de aantrekkende woningmarkt en de veranderde regelgeving zien beleggers een goed momentum om nu woningen aan de portefeuille toe te voegen. De grote vraag naar middeldure huurwoningen blijft de komende jaren onverminderd groot”.

Het ARC Fund heeft een kwalitatief hoogwaardige core woningportefeuille. Het betreft zowel eengezinswoningen als appartementen. De focus ligt op duurzame woningen in het middeldure huursegment in de economisch sterke regio’s binnen de Randstad. Het fonds heeft de hoogst haalbare GRESB-kwalificatie ‘Green Star’. De gemiddelde leeftijd van de woningen is met circa tien jaar jong. Het fonds combineert een laag risico met een stabiel rendement. Medio 2014 omvat het ARC Fund bijna 6.000 woningen, die een totale waarde vertegenwoordigen van circa 1,1 miljard euro. Het fonds staat open voor nieuwe investeerders en heeft een groeistrategie.\

UPDATE 7/10: Op dit moment telt het ARC Fund vier deelnemende institutionele beleggers, inclusief de vandaag gemelde nieuwe participant. “Alle deelnemers investeren in geld in het fonds, niet door eigen woningvastgoed in onder te brengen”, zegt Mark Nieuwenbroek, manager Investor Relations bij Amvest. Hoewel het fonds nieuwe deelnemers zoekt, is het alleen opengesteld voor institutionele partijen of met een institutioneel karakter. Instappen voor dergelijke partijen kan vanaf €10 miljoen. “De belangstelling om in het ARC Fund te investeren is heel groot, merken we. Bovendien is het een goed moment om een woningprojecten aan te kopen.”

Door Redactie | Gepubliceerd op 15 oktober 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email