Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Seniorenwoningen Fonds NV van Westplan

Participatiefondsaanbieder Westplan uit Lisse, normaliter bekend van fondsen met Amerikaanse woningen, is nu gestart met een Nederlands woningfonds, het Westplan Seniorenwoningen Fonds NV.  Aan Patrick van Harderwijk, directeur Westplan, wordt gevraagd waarom zij met dit fonds zijn gestart.

Nick Blom van Vastgoedvergelijker.nl, het onlineplatform voor niet-beursgenoteerd vastgoed:

Hoe zou u Westplan Seniorenwoning fonds NV kort samenvatten?

Patrick van Harderwijk: “Westplan introduceert een fonds dat belegt in verhuurde seniorenwoningen in Nederland. Een groeifonds met een aantrekkelijk cash rendement dat investeert in de enige groeimarkt binnen het Nederlandse vastgoed; seniorenwoningen. De FBI status van het fonds zorgt voor een maximale uitkeerbare cashflow, lage belasting en een lage leverage. De certificaten zijn verhandelbaar waardoor investeerders niet meer gebonden zijn aan een vaste looptijd.”

Jullie ervaring ligt toch in de VS?

“Westplan is al meer dan 15 jaar actief in het structureren van vastgoedfondsen voor particulieren en institutionele beleggers. De nadruk van onze portefeuille ligt geografisch gezien in de VS maar onze focus ligt altijd al bij onroerend goed, met name verhuurde woningen aan particulieren. Dat is een apart vak in de vastgoedwereld en alleen lucratief als je actief je panden beheerd. Dat is iets wat we door de jaren wel hebben geleerd. Op ons kantoor is Lisse hebben we de juiste mensen zitten met jarenlange ervaring in het Nederlandse vastgoed en daarbij werken we samen met een sterke locale partner.”

Waar richt het Westplan senioren woningen fonds zich op?

“De naam zegt het eigenlijk al. Het fonds investeert in verhuurde senioren flats verspreid over heel Nederland. De gebouwen zijn goed onderhouden, volledig gerevitaliseerd en kennen weinig leegstand. Bewoners leven geheel zelfstandig en kunnen indien gewenst modulair zorgdiensten inkopen. طريقه لعب البوكر Alle zorg en specifieke beheertaken worden verzorgd door een zeer ervaren partner. Huurprijzen liggen rond de €700 per maand en zijn geïndexeerd. We investeren alleen in gebouwen als we de meerderheid van de VVE verkrijgen.”

Wat maakt dit fonds bijzonder?

“Allereerst natuurlijk de doelgroep. De vraag naar dit soort woningen zal toenemen. Dit komt niet alleen door de toename van het aantal senioren maar ook door de langere levensverwachting. قواعد لعبة الروليت Demografische ontwikkelingen onderschrijven dat. De fiscale status (FBI) zorgt voor maximale uitkeringen aan de investeerders en voor een veilige lage leverage. Het verwachte rendement van 7,1% per jaar wordt halfjaarlijks uitgekeerd. Investeerders participeren in een groeifonds en kunnen hun certificaten verhandelen. Dit biedt flexibiliteit voor investeerders. Vastzitten aan een looptijd is bij dit fonds verleden tijd. Doordat de huren jaarlijks geïndexeerd worden, is dit fonds een geweldige bescherming tegen inflatie.”

Waarom noemen jullie het fonds defensief?

“Dat heeft met de manier van risicobeperking te maken. Het fonds kent een lage leverage, tot maximaal 60% vreemd vermogen, en een beoogde grote spreiding van zowel huurders als locaties. De complexen zijn al gebouwd en verhuurd, dus we hebben geen bouw- en marktrisico. العاب استراتيجية اون لاين Onderhoud is in kaart gebracht zodat we precies weten wat de kosten en opbrengsten zijn. Daarnaast trekken we lang lopende financieringen aan wat de stabiliteit van het fonds ten goede komt.”

Hoe kunnen beleggers deelnemen?

“Het fonds is geschikt voor zowel particuliere als institutionele investeerders. Zij kunnen het prospectus opvragen bij Westplan of downloaden via www.seniorenwoningenfonds.nl . Westplan biedt naast een rendement van gemiddeld 7,1% op jaarbasis ook de ervaring van een solide onderneming die al meer dan 15 jaar rendement maakt voor haar investeerders”, aldus Van Harderwijk

Door Redactie | Gepubliceerd op 23 november 2011