Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Schild Holland Fonds verkoopt 214 appartementen in Berlijn

Stichting Schild Duitsland Residentie Fonds, bestuurd door Schild Holland Fonds NV, heeft een wooncomplex bestaande uit 214 appartementen in de wijk Prenzlauer Berg in Berlijn verkocht voor € 12.800.000. Dit object is in december 2006 gekocht voor € 9.245.000 exclusief aankoopkosten. Koper is Estavis, een Duitse woningbelegger. Zij gaan de appartementen uitponden. De koopsom wordt in delen betaald. Met de eerste betaling, die begin april heeft plaatsgevonden, is de hypotheek afgelost. Het resterende deel van de koopsom wordt betaald in termijnen. Per verkochte woning krijgt het fonds een deelbetaling. Als zekerheid voor de obligatiehouders heeft het fonds een tweede hypotheek op alle woningen verkregen.

Niek van Dijck, directeur Schild Holland Fonds: “Berlijn, waar wij meerdere objecten hebben aangekocht, is op dit moment zeer gewild onder beleggers. Wij krijgen woningen aangeboden tegen 22 tot zelfs 25 keer de jaarhuur. Het appartementencomplex ligt in de zeer gewilde wijk Prenzlauer Berg en is nagenoeg vol verhuurd. Estavis is een zeer gerenommeerde partij die jaarlijks gemiddeld 700 woningen verkoopt.”

Schild Holland Fonds is een gespecialiseerde en onafhankelijke onderneming die particuliere en institutionele beleggers de mogelijkheid biedt te investeren in vastgoedobligaties. Het geselecteerde vastgoed voor deze fondsen voldoet aan hoge kwaliteitseisen ten aanzien van locatie, kwaliteit en bereikbaarheid. Dat geldt ook voor de kwaliteit van de huurders.

Door Redactie | Gepubliceerd op 11 april 2012