Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Renpart Vastgoed Holding IX N.V. koopt Stationsstraat 6 te Elst

Renpart Vastgoed Holding IX heeft een kinderdagverblijf aan de Stationsstraat 6 te Elst aangekocht.

De huurder is het kinderdagverblijf De Kikkerkoning die de ruimte gebruikt voor de dagopvang van kinderen (crèche). Er is een langlopend huurcontract tot juni 2020. Het pand heeft een oppervlakte van 535 m². Het object werd gekocht van de echtgenoot van de eigenaresse van het kinderdagverblijf. Naast de bestaande bankgarantie van circa € 20.000 wordt door de verkoper, gedurende de eerste vijf jaar van het huurcontract, een aanvullende garantie gesteld van circa € 40.000 in de vorm van een onvoorwaardelijke bankgarantie. In totaal is de garantie gedurende de eerste vijf jaar gelijk aan zes maanden huurverplichting.

De koopprijs bedroeg € 1.362.500 kosten koper. Bij een aanvangshuur van € 112.900 op jaarbasis komt dit neer op een bruto aanvangsrendement (BAR) vrij op naam van 8%.

Elst ligt tussen Arnhem en Nijmegen en maakt onderdeel uit van het uitbreidingsgebied de Waalsprong. Deze groeiende gemeente is erg populair bij forensen en wordt de komende jaren uitgebreid met diverse nieuwbouwwijken. Met veel jonge kinderen in deze wijken zal de behoefte aan kinderopvang groot zijn. Het pand ligt in het centrum van Elst en is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer (het treinstation ligt op loopafstand) als met eigen vervoer (rijksweg A325).

Bron: Renpart

Door Redactie | Gepubliceerd op 29 september 2010