Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Raad van State: Gemeente Haarlemmermeer moet bouw woningen rond Schiphol beter motiveren

De bouw van ongeveer 700 woningen in een gebied rond Schiphol gaat voorlopig niet door. De Raad van State vliegtuigheeft het bestemmingsplan van de gemeente Haarlemmermeer vernietigd. Het bestuurscollege vindt vindt dat Haarlemmermeer beter onderzoek moet doen en beter het bestemmingsplan moet motiveren als zij de ontwikkelingen wil realiseren die de Raad van State nu heeft vernietigd.

Dat oordeelde de bestuursrechter woensdag. De bewoners zouden last kunnen hebben van het proefdraaien van vliegtuigen en het lawaai van startende vliegtuigen.

Ook is niet duidelijk gemaakt wat de gevolgen van de geplande woningbouw zijn voor de bedrijfsvoering van Schiphol en KLM. De luchthaven, de luchtvaartmaatschappij en enkele bedrijven en inwoners van Badhoevedorp hadden tegen het bestemmingsplan beroep ingediend bij de Raad van State.

De woningen waren voorzien in het gebied De Schuilhoeve, dat grenst aan Badhoevedorp en ten noorden van Schiphol ligt. De huidige A9 loopt midden door het gebied. Als Haarlemmermeer de huizen wil bouwen, moet de gemeente met een nieuw bestemmingsplan komen en ,,beter onderzoek doen”, stelde de Raad van State.

Klik HIER voor het bericht van de Raad van State.

Door Redactie | Gepubliceerd op 7 maart 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email