Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Propertize sluit 2013 af met verlies van €823 miljoen

Waar de markt naar uitgekeken heeft, is nu eindelijk zover: vastgoedbank Propertize, het voormalige SNS SNS-Property-Finance---Propertize-2801Property Finance, heeft haar jaarverslag 2013 gepubliceerd. Daaruit blijkt verder dat Propertize sloot 2013 af met een eigen vermogen van € 1.226 miljoen. De netto omvang van de vastgoedfinancieringen bedroeg ultimo 2013 € 4,9 miljard, met daarnaast € 0,8 miljard vastgoed op de balans. In de cijfers is de aanpassing van de waardering van de portefeuille ad € 2,8 miljard per 1 februari 2013 verwerkt.

Propertize heeft de opdracht de komende tien jaar zijn portefeuille aan vastgoed en vastgoedfinancieringen zo goed mogelijk uit te winnen en op die manier een zo hoog mogelijke opbrengst voor de overheid – en daarmee uiteindelijk de belastingbetaler – te realiseren, tegen zo laag mogelijke kosten en zo min mogelijk risico’s. In aanloop naar de verzelfstandiging per 31 december 2013 en de naamswijziging per 1 januari 2014 heeft de organisatie met name gewerkt aan het ontwikkelen van de afbouwstrategie, het verder versterken van de organisatie(structuur) en het invullen van functies die nodig zijn om als zelfstandige organisatie de komende jaren succesvol te kunnen afbouwen.

Volgens het managementverslag dat geschreven is door topman Hans Copier beschouwt Propertize zo’n 23% van de bezittingen als ‘gezond’, 64% biedt mogelijkheden tot waardecreatie en van nog eens 13% willen ze er van af.

De ambitie van Propertize is om aan het einde van de afbouwperiode een beter resultaat dan de huidige waardering te realiseren, de Staat het additionele vermogen terug te betalen en gedurende de looptijd geen beroep te doen op de garantie die de Staat heeft afgegeven voor de financiering van Propertize. Mede op basis van deze garantie haalde Propertize begin 2014 zijn benodigde financiering ad € 3,89 miljard via Medium Term Notes op.

Klik HIER voor het jaarverslag 2013 van Propertize.

Door Redactie | Gepubliceerd op 3 juli 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email