Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Propertize bouwt SNS Property Finance af

SNS Reaal heeft de aandelen Property Finance overgedragen aan de Staat die deze zal onderbrengen bij NL Financial snsInvestments (NLFI). Dat maakte de genationaliseerde bank en verzekeraar maandag bekend. Property Finance liet weten verder te gaan onder de nieuwe naam Propertize.
NLFI is in 2011 speciaal opgericht voor het beheer van aandelen van genationaliseerde ondernemingen. Daarmee wordt voorkomen dat verantwoordelijkheid van de minister van Financiën voor de hele financiële sector in conflict komt met zijn aandeelhouderschap. Behalve SNS Reaal zijn ook ABN Amro en ASR Verzekeringen in staatshanden.

Property Finance is de vastgoedtak van SNS Reaal die het financiële concern aan de rand van de afgrond bracht. De waarde van de vastgoedfinanciering en het vastgoed van Property Finance is €4,8 euro.

Na de nationalisatie van SNS Reaal op 1 februari van dit jaar kondigde minister Jeroen Dijsselbloem al aan dat Property Finance apart zou worden gezet, als onderdeel van het herstructureringsplan voor het financiële concern. Uiteindelijk wordt SNS Reaal opgesplitst in een bank en een verzekeraar. De Europese Commissie heeft daar eerder deze maand mee ingestemd.

Doel is waardeoptimalisatie

Doel is  – mede in het publieke belang – een zo hoog mogelijke opbrengst te realiseren tegen zo laag mogelijke kosten. “Met de juiste mensen en een efficiënte organisatie gaan wij onze bijzondere opdracht invullen”, aldus Hans Copier, CEO van Propertize. “We zullen waarde opbouwen naarmate we de portefeuille afbouwen. Doel is namelijk waardeoptimalisatie: een zo hoog mogelijke opbrengst met een zo laag mogelijk risicoprofiel.”

Propertize is zich bewust van de bijzondere context waarbinnen het werkt. CEO Hans Copier: “In onze organisatie komen commercieel vastgoed en het maatschappelijk belang samen. Dat vraagt van ons dat we beide werelden begrijpen, de dynamiek ervan beheersen en volstrekt transparant zijn over onze koers en aanpak. Professioneel en duidelijk.”

Tijdens de ontwikkeling van de strategie voor de komende periode kwam ook de nieuwe naam naar voren. “Met Propertize geven we loan management, restructuring & recovery en asset management een eigen invulling, waarin maximize, monetize en property samenkomen. Met een nieuw werkwoord, dat we zelf betekenis geven”, aldus Hans Copier.

Op dit moment zijn bijna tweehonderd mensen werkzaam bij Propertize. Dit aantal medewerkers zal weer geleidelijk afnemen, parallel aan de afname van de omvang van de portefeuille.

Door Redactie | Gepubliceerd op 6 januari 2014