Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Participatieaanbod.nl vergroot verhandelbaarheid vastgoedparticipaties

Participatieaanbod.nl

Grote fondsaanbieders steunen nieuw initiatief

Participatieaanbod.nl vergroot verhandelbaarheid vastgoedparticipaties

Vastgoedvergelijker.nl, het grootste informatieplatform op het gebied van niet beursgenoteerd vastgoed, is gestart met Participatieaanbod.nl. Met dit nieuwe initiatief kunnen beleggers op een eenvoudige, transparante en efficiënte manier hun vastgoedparticipaties verhandelen. Het gaat vooral om participaties in bestaande vastgoedCV’s, -maatschappen en –obligaties die op het nieuwe platform zullen worden aangeboden.

Nick Blom, directeur van Vastgoedvergelijker.nl en initiatiefnemer: “”Beleggers en fondsaanbieders hebben behoefte aan een laagdrempelig handelsplatform waar participaties ter verhandeling kunnen worden aangeboden. Vastgoedvergelijker.nl lanceert daarom Participatieaanbod.nl om aan deze behoefte te voldoen.”

Om de verhandelbaarheid te bevorderen is www.participatieaanbod.nl zo eenvoudig, transparant en efficiënt mogelijk gehouden. Zo faciliteert de fondsaanbieder zelf de transactie tussen de verkopende en kopende belegger. Blom: “Omdat de markt zelf inziet dat een dergelijk platform noodzakelijk is kunnen we met trots melden dat we nu al kunnen starten met 10 fondsen van vijf aanbieders die behoren tot de grootste in de markt. De verwachting is dat snel meerdere fondsaanbieders zich aan zullen sluiten.”

Enkele reacties van fondsaanbieders op dit nieuwe initiatief:

Manfred Kuhl, bestuursvoorzitter van Holland Immo Group: “Holland Immo Group heeft voor Participatieaanbod.nl gekozen vanwege het laagdrempelige karakter van dit online handelsplatform, dat enkel voorziet in het bij elkaar brengen van gegadigde partijen, terwijl vervolgens het tot stand komen van een verkoop en de afwikkeling van een transactie eenvoudig aan partijen en de fondsaanbieder wordt overgelaten.”

Harm Scholte, directeur bij Homburg Capital: “Homburg Capital steunt het initiatief van Participatieaanbod.nl, omdat het een eenvoudige en efficiënte manier is om vraag en aanbod van deelnemingsrechten bijeen te brengen zonder dat de fondsbeheerder het contact met haar investeerders verliest.”

Patrick van Harderwijk, directeur Westplan Investors:De mogelijkheid om een participatie te verhandelen spreekt beleggers aan. Participatieaanbod.nl maakt dit eenvoudiger.”

Hans Neef, directeur RijnVast B.V.: “RijnVast streeft naar transparantie, degelijkheid en betrouwbaarheid bij het structuren en aanbieden van haar vastgoedbeleggingsfondsen. Participatieaanbod.nl sluit hier uitstekend op aan omdat het een eenvoudige, transparante en efficiënte manier is om beleggers de mogelijkheid te bieden om haar stukken te kunnen verhandelen, een wens van veel beleggers waar wij graag aan tegemoet komen en naadloos past in onze strategie”.

Martin van Lieburg, director Finance & Fundmanagement ECC Invest: “ECC Invest steunt het initiatief van Participatieaanbod.nl, omdat deze het verhandelen van participaties een stuk eenvoudiger maakt. Dit komt ten goede aan de beleggers zonder dat de fondsaanbieder het contact met de belegger verliest.”

Voor meer informatie over Participatieaanbod.nl kunt u contact opnemen met info@participatieaanbod.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over vastgoed beleggingen? Schrijf u dan in voor het gratis E-magazine

Door Redactie | Gepubliceerd op 8 september 2011