Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Parkeerfonds Bouwfonds REIM nu ook voor Duitse particuliere beleggers

Assetmanager Bouwfonds REIM heeft in Duitsland het Bouwfonds Private Dutch Parking Fund I gelanceerd. Het fonds investeert in zes bestaande parkeergarages in Nederland en is het eerste parkeergaragefonds voor Duitse particuliere beleggers. De parkeergarages werden eind vorig jaar van Q-Park aangekocht.

De 6 parkeergarages zijn gelegen in Apeldoorn, Hengelo, Rijswijk, Roermond, Zaandam en Zwolle op locaties met een centrale ligging in de binnenstad of in de buurt van een groot winkelcentrum. De garages worden geëxploiteerd door Q-Park. Voor alle zes objecten heeft Bouwfonds REIM met Q-Park huurovereenkomsten met een looptijd van 45 jaar afgesloten.

Bart Pierik, Managing Director Parking bij Bouwfonds REIM: “Investeringen in parkeergarages zijn populair. Dat is ook terecht, want uit onderzoek van onze afdeling Research blijkt dat een belegging in parkeergaragevastgoed een stabiele vastgoedinvestering is. In Nederland zijn we al langer actief op de markt met parkeergaragefondsen. Voor het eerst is het nu mogelijk voor Duitse particuliere beleggers om te beleggen in dit segment van de vastgoedmarkt.”

Op zoek naar parkeergarages

Jaap Gillis, CEO Bouwfonds REIM: “Parkeergarages vormen een belangrijke productlijn binnen Bouwfonds REIM. Een aantal jaren geleden kwamen wij als eerste op de markt met een pan-Europees institutioneel fonds dat belegt in parkeergaragevastgoed. Inmiddels zijn wij met onze parkeergaragefondsen de grootste speler op de institutionele markt in Europa, en op zoek naar parkeergarages voor onze nieuwe fondsinitiatieven.”

Door Redactie | Gepubliceerd op 26 september 2012

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email