Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

OVG schrijft zwarte cijfers ondanks lastige vastgoedmarkt

Ondanks de zware vastgoedcrisis sloot ontwikkelaar OVG het afgelopen jaar af met winst. Volgens de vandaag naar buiten Coen_van_Oostromgebrachte jaarcijfers 2012 liet OVG een nettowinst zien van €1,7 miljoen over een omzet van € 135 miljoen. Een jaar eerder waren deze cijfers nog €7,5 miljoen en €188 miljoen.

Volgens OVG, het bedrijf van Coen van Oostrom, bewijst haar cultuur van ondernemerschap en innovatie meer dan ooit haar waarde, waardoor ze tijdig heeft ingespeeld op veranderingen in de economie. De ontwikkelaar bracht vandaag haar jaarverslag uit met de titel “Reinventing Real Estate”.

De huidige vastgoedmarkt vraagt volgens OVG nadrukkelijk om creativiteit en verandering. Innovatie zal het onderscheidende kenmerk zijn van de partijen die door deze crisis heen het verschil gaan maken. Vaak zijn ontwikkelaars niet-beursgenoteerd, waardoor er weinig publiek inzicht is in hun financiële performance en slagkracht. Ze zijn echter het startpunt van initiatief in de sector. OVG ziet voor zichzelf een rol als innoverende partij in de sector weggelegd.

Tweede thuismarkt Duitsland

Naast innovatie, waar OVG in 2013 in zal blijven investeren, ziet de onderneming grote mogelijkheden om in het buitenland de activiteiten verder te ontplooien. In 2012 vestigde OVG zich officieel in Duitsland door gezamenlijk met Bischoff & Compagnons de joint-venture OVG Bischoff op te richten. Het eerste succes is een feit. In Berlijn centrum ontwikkelt OVG Bischoff een nieuw hoofdkantoor voor PwC.

Eerste BREEAM-Outstanding kantoorgebouw

OVG blijft haar koploperschap in duurzaamheid voortzetten. In 2012 ontving OVG als eerste in de Benelux een BREEAM-NL Outstanding ontwerpcertificaat voor het kantoor van Deloitte en AKD op de Zuidas Amsterdam.

Investment management

Gezien de toenemende vraag op de Nederlandse vastgoedmarkt naar solide partners op asset management gebied zal OVG ook hier de in 2012 ingeslagen weg verder uitbouwen in 2013. Doorslaggevend voor de continuïteit van haar succes zijn het optimaliseren van de financiële en het aangaan van partnerships in binnen- en buitenland. In 2012 heeft OVG een nieuwe business unit, Investment Management, opgericht om te investeren in commercieel vastgoed.

Door Redactie | Gepubliceerd op 4 april 2013

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email