Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Ook volgend jaar blijft Nederlandse vastgoedmarkt interessant voor buitenlandse beleggers

Colliers International voorspelt in een eigen rapport dat het hoge investeringsvolume van dit jaar (rond de € 8 miljard) stad_wereld (1)gehandhaafd zal blijven. De vraag voor met name huurwoningen, kantoren en logistiek vastgoed blijft in 2015, ook vanuit het buitenland, hoog.

Hoewel de raming is dat het economisch herstel doorzet in 2015, kunnen de recente geopolitieke ontwikkelingen de Nederlandse groei doen afremmen vanwege de grote afhankelijkheid van de wereldhandel. Positief is wel het herstel van het consumentenvertrouwen en de woningmarkt.

Waar beleggers nog veel interesse hebben voor (verhuurde) kantoren, loopt de gebruikersmarkt voor kantoren moeizaam. Grote kantoorgebruikers kunnen nog steeds forse efficiëntieslagen maken op hun kantoorgebruik dankzij automatisering en flexwerken. In 2014 heeft dit al geleid tot lagere vraag en dit zal volgend jaar alleen maar doorzetten. Wel is de verwachting dat de versterkte vraag bij TMT bedrijven voor kantoorruimte in 2015 gehandhaafd blijft.

Klik HIER om het rapport van Colliers te downloaden (wel eerst eigen gegevens achterlaten).

Door Redactie | Gepubliceerd op 28 december 2014