Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Ook bij stijgende rente kan beleggen in vastgoed profitabel zijn

Wanneer de rente omhoog gaat, is de tendens dat het minder profitabel wordt om in beleggenbeursgenoteerd vastgoed te investering. De angst heerst dat na een goede ronde van een vastgoed index dat de positieve resultaten slechts van tijdelijke aard. Volgens vermogensbeheerder Schroders is dit echter zeker niet altijd het geval.

De experts van Schroders berusten zich op het feit dat vastgoed over het algemeen niet even makkelijk is om te verhandelen waardoor het minder onderhevig is aan heftige schommelingen. Zij geven dan aan dat het beleggen in vastgoedfondsen dan ook een uitstekende manier voor een beleggers is om meer variatie aan te brengen in de portefeuille.

Ook wijzen de experts op naar gebeurtenissen in het verleden. Uit ervaring leert men dat de combinatie van stabiele fundamentals en high yield de invloed van stijgende rente beperkt. Het is meerdere malen voorgekomen dat een vastgoedmarkt door blijft groeien, ook wanneer er minder geld beschikbaar is vanwege een krimpende economie.

De huidige situatie reflecteert een dergelijke situatie maar ook wanneer de rente niet zal stijgen, dan is het investeren in vastgoed een goed idee omdat er dan sprake is van een hogere income yield.

De specialisten van Schroders geven aan dat het belangrijk is om niet zomaar te investeren in vastgoed. Niet iedere asset is gelijk en het is dan ook zeker verstandig om te selecteren op locatie en fonds. Wanneer u zich aan deze gouden regel houdt en investeert in een fonds met assets over de hele wereld kunt u als vastgoedbelegger zowel bij lage als hoge rente succes boeken.

Door Redactie | Gepubliceerd op 2 juli 2015

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email