Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Onderzoek: Verhuizen naar nieuwbouw kantoor schaadt imago bedrijven

Werknemers van verschillende grote bedrijven in Nederland geven massaal de voorkeur aan renovatie van het SAMSUNG DIGITAL CAMERAhuidige kantoorpand of een verhuizing naar een bestaand kantoorpand. Vanwege de hoge kantorenleegstand heeft een verhuizing naar nieuwbouw een negatief effect op het imago van het bedrijf: soms zelfs met vertrekkende werknemers tot gevolg. Dat blijkt uit statistisch onderzoek van Martin Mentink die vandaag op de TU Delft afstudeert op het onderwerp imagoschade van bedrijven door het achterlaten van leegstaand vastgoed.

In het beslisproces rond een huisvestingskeuze nemen directies de factor imagoschade maar zelden mee in hun keuze. De inschatting wordt gemaakt dat goede communicatie, vooral naar de eigen werknemers toe, over de motieven om ondanks de hoge leegstand voor nieuwbouw te kiezen, afdoende is. Dit blijkt uit onderzoek naar verschillende bedrijven die recent zijn verhuisd. pode tomar ivermectina menstruada Deze aanname is onterecht, zo blijkt nu. why would the doctor only give me one ivermectin pill Werknemers zien hun werkgever veel liever voor een renovatie of voor een bestaand kantoorpand kiezen.

KPMG-kwestie

Dat een maatschappelijk onverantwoorde keuze veel publiciteit kan genereren bleek al toen KPMG in 2010 verhuisde naar een nieuw pand. Dit pand staat slechts enkele honderden meters naast het oude, nog steeds leeg staande pand, maar verhuizen was financieel aantrekkelijk voor het bedrijf. Nu blijkt dus ook het imago van bedrijven die dit soort keuzes maken in het geding te komen, waarbij werkgevers aangeven het mee te nemen in hun keuze om te blijven werken bij het bedrijf. Duidelijk is dat de nadelen van nieuwbouw te makkelijk aan de kant worden geschoven door directies: de invloed van imagoschade wordt onderschat, waardoor nieuwbouw uiteindelijk nadelig voor het bedrijf kan uitpakken.

Mentink deed zijn onderzoek in het kader van de afronding van de masteropleiding Real Estate & Housing, onderdeel van de faculteit Bouwkunde, van de TU Delft. Het afstudeeronderzoek heeft hij uitgevoerd bij Adviespraktijk Gebouwen. ivexterm tabletas 6 mg precio

Door Redactie | Gepubliceerd op 9 maart 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email