Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

NSI slaagt in plaatsing €300 miljoen nieuwe aandelen

Beursfonds NSI heeft €300 miljoen aan nieuwe aandelen NSI weten te plaatsen bij een aantal ‘gekwalificeerde’ beleggers. BeursvloerDe emissie werd voor het weekend aangekondigd. De begeleiders van de emissie (Joint Financial Advisors en Placement Agents) ABN AMRO, ING en Rabobank garanderen €80 miljoen van de totale emissie-opbrengst van €300 miljoen.

Volgens NSI heeft de toewijzing van de nieuwe aandelen al plaatsgevonden. Betaling en levering van de aandelen waar deze gekwalificeerde beleggers op hebben ingeschreven zal naar verwachting plaatsvinden niet later dan woensdag 27 november 2013. Naar verwachting zullen de nieuwe stukken ook op deze datum toegelaten worden tot de notering en handel op NYSE Euronext in Amsterdam.

ABN AMRO treedt daarnaast op als Listing & Settlement agent. Kempen & Co treedt eveneens op als financieel adviseur voor de onderneming in deze transactie.

De opbrengst wil NSI gebruiken om het eigen vermogen van het vastgoedfonds te versterken.

VJ heeft van NSI een reactie gekregen op een aantal vragen:

Vastgoedjournaal: Waarom is er niet gekozen voor een claimemissie zodat iedere aandeelhouder op de emissie had kunnen inschrijven?

NSI: We hebben, samen met onze adviseurs, alle alternatieven in kaart gebracht om de kapitaalversterking te realiseren, met alle voor-en nadelen, en hebben daarbij alle belangen zorgvuldig afgewogen. Uitgangspunten daarbij waren; de hoogst mogelijke transactie-zekerheid, tegen de beste prijs, voor de omvang die we nodig achtten om een solide kapitaalstructuur te bereiken.

Daarbij hebben we uiteraard ook de structuren onderzocht zoals bijvoorbeeld een claimemissie. Dit alternatief bleek echter praktisch onuitvoerbaar onder de huidige omstandigheden.

VJ: Klopt het dat grote beleggers als CBRE Clarion en Cohen & Steers op de emissie hebben ingeschreven?

NSI: Dat klopt .

VJ: Klopt het dat zowel de Habas familie als diens schuldeisers ook in de emissie hebben geparticipeerd? 

NSI: Nee, dat klopt niet. De Habas familie noch diens schuldeisers, ook wel bekend als ‘de bondholders’ van NSI, hebben niet in de emissie geparticipeerd.

Door Redactie | Gepubliceerd op 18 november 2013

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email