Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Nieuwe directeur ECC Invest, Rob Berbee

Rob Berbee is recent toegetreden tot ECC Invest als partner en commercieel directeur. Rob heeft daarvoor zowel in Nederland Rob_ECC Investals in het buitenland in Private Banking gewerkt bij ABN AMRO Private Wealth Management en Van Lanschot Private Office.

Vol enthousiasme vertelt Rob dat hij al sinds langere tijd bekend is met ECC omdat hij Dion Heijmans en Tjeert Kwant kende. Rob kan zich helemaal vinden in de visie die ECC heeft. “Het is logisch en interessant om te beleggen in buitenlandse groeimarkten waar veel behoefte is aan nieuwe winkelcentra. In Thailand is de demografische opbouw van de bevolking bijna het tegenovergestelde van Nederland: een zeer groot aantal jongeren en een kleinere groep ouderen. Die jongeren zien allemaal kansen en de bereidheid om te werken en geld te verdienen is enorm. Er is een verandering gaande in dit soort landen ten aanzien van het consumentengedrag. Iedereen wil meer vrijheid, luxere producten en net zoals in Nederland wordt ook het shoppen steeds meer een beleving.”

Rob geeft aan dat er wel een aantal voorwaarden moeten zijn voordat ECC in een land aan een project begint: “Het belangrijkste is natuurlijk het tekort aan winkelruimte en de algemene groeimogelijkheden, maar ook relevant zijn voldoende infrastructuur en een positieve houding van zo’n land ten opzichte van buitenlandse investeringen.”

Als commercieel directeur is Rob verantwoordelijk voor private- en institutionele investeringspartners en het fundingproces. “Steeds meer vermogende particulieren beoordelen dit soort onroerend goed investeringen als een private equity opportunity. In het researchtraject worden alle scenario’s, van aankoop tot en met de exit, doorgenomen. De cijfers en verwachtingen zijn vaak gespreksonderwerp maar daarnaast wordt ook regelmatig gesproken over wie de leiding heeft over de ontwikkeling van het project, wie verantwoordelijk is voor de huurders etc. Als investeerders vervolgens horen dat dit allemaal door mensen uit onze eigen organisatie wordt gedaan , dan zie je het vertrouwen toenemen.”

Binnen Private Banking is in de afgelopen jaren steeds minder animo om te beleggen, doordat de beurs in de afgelopen 14 jaar 4 keer hard onderuit is gegaan en deze mensen realiseren zich dat banken eigenlijk niet weten waar de beurs naar toe gaat. “Veel van deze cliënten zijn ondernemers en zijn klaar met de effectenbeurs, maar willen daarentegen wel in vastgoed beleggen. Wij zijn ook ondernemers. Als nichespeler met een duidelijke visie en tastbare projecten zien wij een groeiende interesse om mee te investeren in onze projecten. Vorige maand was de opening van ons meest recente project in Chiang Mai en hiervoor waren ongeveer 30 mede-investeerders afgereisd naar Thailand om hun winkelcentrum te zien. Veel van deze investeerders gaven aan graag mee te willen investeren in onze toekomstige projecten.”

ECC is reeds bezig met nieuwe projecten in Polen en kijkt naar nieuwe mogelijkheden in Thailand. “De hoge rendementen die wij in deze groeimarkten maken, kunnen we in Nederland momenteel niet behalen. Bovendien zijn we zelf ook investeerder of zelfs grootaandeelhouder, dus we hebben exact dezelfde belangen als de mede-investeerders. Dit spreekt beleggers aan en we zien dan ook steeds meer investeerders die met ons mee willen doen.”

Door Redactie | Gepubliceerd op 5 december 2013

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email