Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Niet verrassend: regio Amsterdam heeft best presterende woningmarkt

Wat iedereen al verwachtte, is ook uitgekomen. De regio Amsterdam heeft de best presterende woningmarkt van Nederland. Dat RadissonAmsterdamblijkt uit onderzoek door Woningmarktcijfers.nl. Het bureau heeft voor magazine Vastgoed 65 woningregio’s van het eerste halfjaar van 2014 in kaart gebracht.

De conclusie is dat de woningmarkt op regionaal niveau zeer verschillend presteert. Op basis van negen criteria komt de Regio Amsterdam als best presterende regio uit de bus. Woningmarktcijfers.nl kan op basis van unieke data de ontwikkelingen van lokale woningmarkten analyseren. Zo is er gekeken naar de ontwikkelingen van de gemiddelde koopsom en het aantal transacties op korte en iets langere termijn. Tevens naar de vraag- en aanbodverhouding, die onder andere via de Theoretische verkooptijd (TVT) goed in beeld kan worden gebracht.

Op basis van negen criteria komt Regio Amsterdam als best presterende regio uit de bus. Daarna volgen de Bestuursregio Utrecht, Zuid-Kennemerland, Holland-Rijnland en Amstel-Meerlanden. Onderaan deze lijst zien we gebieden als Regio Oost en Noord in Groningen, Noordoost Friesland, Goeree-Overflakkee en Maasduinen in Noord-Limburg.

Klik HIER voor de download naar het volledige onderzoek van Woningmarktcijfers.nl (vier pagina’s).

Door Redactie | Gepubliceerd op 10 augustus 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email