Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Nederlandse werkgelegenheid neemt toe dankzij buitenlandse bedrijven

KantoorwerkplekNederland blijft een aantrekkelijk land voor bedrijven uit het buitenland. Het afgelopen jaar nam het aantal bedrijven met een vestiging in Nederland opnieuw toe. Ook werd er door bedrijven die al in Nederland actief zijn extra geïnvesteerd in Nederland waardoor er meer banen werden gecreëerd.

In 2016 kwamen er volgens de cijfers van het ministerie van Economische Zaken dankzij buitenlandse bedrijven 11.000 bij. Hiermee wordt de stijgende lijn van de afgelopen jaren voortgezet. In 2014 en in 2015 werden er respectievelijk 6.000 en 9.000 banen gecreëerd door buitenlandse bedrijven die actief zijn in Nederland.

De banengroei is met name te danken aan het opzetten en uitbreiden van distributiecentra. Daarnaast hebben veel buitenlandse bedrijven hun hoofdkantoor in Nederland gevestigd waardoor groei zich direct vertaald naar extra banen. Ook binnen de productiesector en in servicecentra werden er het afgelopen jaar veel nieuwe banen gecreëerd.

Voorbeelden zijn de aanleg van een nieuwe distributiecentrum van AO World, een online witgoedaanbieder uit Groot-Brittannië, in Utrecht, de constructie van een nieuw babyvoedingfabriek in Cuijk van het Franse Danone en het openen een servicecentrum in Amsterdam door Amerikaans softwarebedrijf Oracle.

Nederland profiteert van het Brexit referendum. Groot-Brittannië heeft de Europese Unie officieel nog niet verlaten. Toch kiezen veel Britse bedrijven voor een verhuizing naar het vaste land. De Nederlandse overheid heeft extra geld uitgetrokken om een dergelijke verhuizing extra aantrekkelijk te maken. Ook Amerikaanse bedrijven hebben in 2016 veel in Nederland geïnvesteerd.

Door Redactie | Gepubliceerd op 16 februari 2017

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email