Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Nederlandse vermogensbeheerder Westplan richt nieuw Amerikaans fonds op

WWestplan_Investorsestplan, een bedrijf met zowel een aanwezigheid in Nederland als de Verenigde Staten, heeft een nieuw fonds opgericht. Het Westplan Mariner Grove omvat de nieuwbouw van 320 huurwoningen in Savannah, een middelgrote stad aan de kust van de Amerikaanse staat Georgia. Er wordt in totaal een bedrag van ongeveer 40 miljoen Amerikaanse dollar in het nieuwbouwproject gestoken.

De CEO van Westplan, Taco Ulrich, benadrukt vol enthousiasme het belang van het project. De directeur geeft aan dat het realiseren van een nieuwbouwproject in deze stad een lastige taak is. Het stadsbestuur van Savannah, Georgia, stelt strenge eisen aan investeerders en projectleiders aangezien veel waarde hecht aan het behoud van het authentieke karakter van de stad. Bovendien is er vanwege de waterrijke omgeving weinig grond beschikbaar in de streek. Het bemachtigen van een lap grond in nabijheid van het oude stadshart is dan ook iets om jaloers op te zijn.

Ondertussen zijn de werkzaamheden al van start gegaan en wordt verwacht dat de eerste woningen in de zomer van 2016 klaar voor gebruik zullen zijn. Westplan richt zich specifiek op de Amerikaanse markt en slaat een brug tussen Nederlandse investeerders en Amerikaanse grondbezitters.

Door Redactie | Gepubliceerd op 11 november 2015

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email