Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Nederlandse ontwikkelaar ECC lanceert Promenada Chiang Mai te Thailand

Promenada Resort Mall Chiang Mai is afgelopen weekend, 7-9 juni, geopend met een drie dagen durend festival vol Camera 360spectaculaire muziekoptredens, grote sterren, de allerbeste winkels, merken en aanbiedingen en een keur aan lokale kunstenaars en entertainment. Ruim 85.000 bezoekers hebben dit openingsevenement bezocht waar het unieke ‘More than just shopping’-concept van Promenada werd geïntroduceerd in Chiang Mai, de grootste en cultureel gezien belangrijkste stad in het noorden van Thailand.

Het eerste ‘resort style’ winkelcentrum van Thailand werd geopend in aanwezigheid van VIP’s, beroemdheden, een groot winkelpubliek en veel inwoners van Chiang Mai. Het uitgebreide programma bestond onder andere uit een exclusieve ‘meet and greet’ met Uniqlo-ambassadeurs Yaya en Dome, en de Uniqlo-modeshow ‘Spring and Summer’ ter ere van de lancering van de nieuwe winkel van het merk in Promenada. Tijdens de openingsceremonie verwelkomde Promenada Zijne Excellentie de heer Joan de Boer, de Nederlandse ambassadeur in Thailand, en werd er een optreden gegeven door societyzanger Ger Vos, uit Nederland.
Op de openingsavond gaf hoofdact J-Jetrin een speciaal miniconcert, als startsein voor een weekend vol liveoptredens door lokale bands, dans acts en modeshows. De opkomst tijdens dit muzikale optreden was enorm.

Tjeert Kwant, Chief Executive Officer en aandeelhouder van ECC vertelt: “We zijn weken bezig geweest met allerlei marketingactiviteiten, met als hoogtepunt de reeks evenementen van vorige week, waaronder een mobiel podium dat door de stad beweegt, muziekoptredens, flashmobs, levende standbeelden en acties met cadeaubonnen. We wilden de inwoners van Chiang Mai laten proeven van het ‘More than just shopping’-concept van Promenada. Graag wil ik een dankwoord uitspreken in de richting van de Nederlandse ambassadeur, onze huurders, de beroemdheden die ons met hun aanwezigheid vereerden en onze VIP-gasten. We hopen dat iedereen heeft genoten van de feestelijkheden ter ere van de opening van Promenada Resort Mall Chiang Mai.”

Er is lang uitgekeken naar de voltooiing van Promenada, en tijdens dit openingsweekend was er eindelijk gelegenheid om de eerste van twee gebouwen en een groot deel van het park buiten te ontdekken. De tweede fase van Promenada zal volgens planning worden geopend op 12 juli 2013, waarna het officiële openingsevenement gepland staat rond september 2013. Zodra het winkelcentrum helemaal voltooid is, zal de bijzondere mix van huurders en entertainment van Promenada tot de meest veelzijdige en mondaine van Azië behoren, met onder andere het debuut van allerlei merken die voor het eerst toetreden tot de markt van Noord-Thailand.

De acht zalen tellende SF Cinema City-bioscoop kan sinds het openingsweekend worden bezocht, en de ijsbaan van 720 vierkante meter wordt in juli geopend tijdens de tweede fase.
Vanaf 13 juni vindt in SF Cinema City het EU Film Festival plaats als onderdeel van de openingsfestiviteiten van Promenada. Tijdens dit showcase-evenement worden 18 tot nadenken stemmende Europese films vertoond, variërend van fascinerende Tsjechische romantiek en meeslepend Italiaans drama tot luchtige Poolse komedie.
Het festival is de eerste in een reeks maandelijkse evenementen die bij Promenada worden georganiseerd. Hierna volgen een populaire danswedstrijd en tal van andere evenementen.

Tijdens het openingsweekend had Uniqlo een speciale aanbieding voor haar bezoekers. De eerste 500 klanten in de nieuwe winkel in Promenada ontvingen een multifunctionele, trendy doek die gedragen kan worden als accessoire of als omslagdoek in Japanse stijl. Klanten die meer dan 1500 baht besteedden maakten kans om te worden geselecteerd voor een exclusieve ‘meet and greet’ met de merkambassadeurs van Uniqlo, Dome en Yaya. Ook kregen zij een herbruikbare stoffen tas van Uniqlo cadeau als aandenken aan de opening van de winkel in Chiang Mai.

In Promenada is ook een unieke kunstattractie in de vorm van twintig levensgrote gedecoreerde koeienbeelden te zien. Dit kunstproject is tot stand gekomen dankzij een samenwerking van een aantal toonaangevende Thaise kunstenaars; de koe staat symbool voor Nederland, het scala aan kleuren staat voor de reputatie van Chiang Mai als artistieke en creatieve stad.

Promenada trok tijdens het openingsweekend ruim 85.000 bezoekers; de retailers hebben laten weten dat hun omzet boven verwachting hoog was.

Over Promenada Resort Mall Chiang Mai
Promenada is het eerste ‘resort-style’ winkelcentrum met airconditioning van Thailand. Het combineert een tropisch openluchtpark met terrasjes, muziek en shows, tentoonstellingen en veel meer. Het 2,9 miljard baht kostende project zal worden geopend op 7 juni 2013. Het project is gebouwd op een stuk grond van 58 rai (9,5 hectare) en is zodanig ontwikkeld dat het opgaat in de levendige levensstijl van de stad en het ‘dicht bij de natuur’-gevoel van de omgeving van Chiang Mai.

Over de ECC Group
De ECC Group, die in 1991 in Nederland werd opgericht, is een Nederlandse retail-ontwikkelaar met een beproefde succesvolle reputatie op het gebied van de ontwikkeling van winkelcentra in Centraal Europa. Het bedrijf heeft zijn expertise sinds 2005 uitgebreid naar de levendige en snelgroeiende regio van Zuidoost-Azië, waaronder Thailand en Vietnam.
Binnen Nederland is dochteronderneming ECC Invest actief op het gebied van funding van de diverse vastgoed projecten middels aandelen en obligaties.

Door Redactie | Gepubliceerd op 17 juni 2013

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email