Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Patrick van Harderwijk

Foto van Patrick van Harderwijk Patrick van Harderwijk is verantwoordelijk voor de Nederlandse activiteiten van Westplan. Voor zijn komst naar Westplan in 1998 was hij manager corporate finance en was hij medeverantwoordelijk voor de investor relations bij een Rotterdamse investmentbank. Hij voltooide de studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Patrick is docent aan de Amsterdam School of Real Estate van de Universiteit van Amsterdam, bestuurslid van de Entrepreneurs Organization Nederland (EON) en oprichter en voormalig bestuurslid van Stichting Transparantie Vastgoedfondsen. Deze stichting streeft naar een verdere professionalisering en transparantie van de markt voor besloten vastgoedfondsen. Patrick is getrouwd met Fraukje en heeft drie kinderen: Trijntje, Jelle en Gilles.
 
 
Meer artikelen van Patrick van Harderwijk

Nederlandse belegger voorziet stijging dollar

Het merendeel van de Nederlandse beleggers voorziet een stijging van de Amerikaanse dollar, zo blijkt uit een onderzoek van Westplan – marktleider op het gebied van investeren in Amerikaanse huurwoningen – onder haar vaste investeerders.

Patrick van Harderwijk, directeur Westplan Investors: “De meest gestelde vraag die wij van investeerders krijgen is: ‘Wat gaat de dollar doen?’ Wij zijn geen deskundige op het gebied van valuta koersen, maar bij het terugleggen van die vraag blijkt het merendeel ervan overtuigd dat de dollar het uiteindelijk beter gaat doen dan de euro.”

Positief gestemd

Het Financieele Dagblad berichte op 18 juni over een enquête van zakenbank Morgan Stanley onder 149 vooral Europese institutionele beleggers. Zij rekenen massaal op een langdurig zwakke euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Dit beeld komt overeen met de positieve stemming onder onze investeerders. Maar liefst 78% van onze investeerders voorziet een stijging van de dollar ten opzichte van de euro voor komend jaar.

Over Westplan Investors

Westplan is een Nederlands-Amerikaans bedrijf dat door gedreven ondernemers wordt gerund. Met kantoren in Lisse en Atlanta richten wij ons op investeringen in de Amerikaanse huurwoningmarkt. Met een portefeuille onder beheer van 8846 huurwoningen en een waarde van circa $ 1 miljard is Westplan marktleider in Nederland.

Door Patrick van Harderwijk | Gepubliceerd op 1 juli 2013