Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Nederlands vastgoed zeer gewaardeerd bij beleggers

De interesse in Nederlands vastgoed is op het moment zeer groot. Uit het rapport “EMEA Invebeleggenstor Intentions Survey 2016” van CBRE, dat op 18 werd gepubliceerd, zijn er momenteel slechts drie vastgoedmarkten binnen Europa die meer aandacht genereren dan de Nederlandse vastgoedmarkt.

De verwachtingen voor de Europese vastgoedmarkt zijn volgens CBRE hoog. Uit een enquête dat gehouden is onder investeerders in de EMEA regio geeft 85% van de respondenten aan in 2016 minimaal evenveel te investeren binnen Europa als 2015.

Bovendien geeft 48% van de respondenten aan het komende jaar meer te willen investeren dan vorig jaar. Slechts 15% van de respondenten verwachten dit jaar minder te investeren in de Europese vastgoedmarkt.

Duitsland wordt gezien als het land met de beste mogelijkheden en staat bij investeerders bovenaan het verlanglijstje. Ook Groot-Brittannië en Spanje zijn populair, gevolgd door een verrassende vierde plek voor Nederland.

Beleggers werden ook gevraagd naar hun mening over Europese steden. Londen kwam uit de bus als meest aantrekkelijke locatie voor het investeren in vastgoed. De top 5 van meest aantrekkelijke lokale vastgoedmarkten werd afgesloten door onze eigen hoofdstad. 7,3% van de respondenten ziet grote kansen in Amsterdam.

Toch is niet alles koek en ei. De zorgen over de wereldeconomie wordt door bijna een op de drie beleggers gezien als het grootste gevaar voor de vastgoedmarkt. Investeerders maken zich ook zorgen over schommelingen binnen de nationale economieën. Beleggers zullen dit jaar dan ook geneigd zijn om de voorkeur te geven aan core-vastgoed ten opzichte van meer risicovolle vastgoedobjecten.

Het aandeel beleggers dat core-vastgoed als meest aantrekkelijke product ziet is van 29 procent in 2015 gestegen naar 41 procent in 2016. Deze uitkomst kan grotendeels verklaard worden door bezorgdheid over de economie. Economische zwakte op wereldwijde schaal wordt door 31 procent gezien als de grootste bedreiging voor de vastgoedmarkt in 2016. Nationale economische problemen worden als tweede genoemd door 14 procent.

Volgens Raphael Rietema, adviseur Research and Consulting bij CBRE, stelt dat de voorkeur voor core-vastgoed binnen toplocaties in Nederland en andere stabiele nationale economieën dit jaar zal toenemen. Gezien het beleid van de ECB om de rentevoeten opnieuw te verlagen en het lage rendement van staatsobligaties zijn vastgoedobjecten, waarbij op lange termijn een huurstroom te realiseren valt, de beste keuze voor beleggers.

Door Redactie | Gepubliceerd op 13 mei 2016

Dit bericht is geplaatst in Vastgoed belegging
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email