Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Nederlands Letterenfonds koopt kantoorpand van Annexum

Het Vastgoed Fundament Fonds (VFF), een onroerendgoedfonds van Annexum, heeft het monumentale kantoorpand aan de Nieuwe Prinsengracht 89 in Amsterdam verkocht aan het Nederlands Letterenfonds. Het Letterenfonds betrekt het sinds medio juni vrijgekomen pand per 1 september 2010. De verkopende partij werd begeleid door Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs. De aankopende partij werd begeleid door Van den Bosch Bedrijfsmakelaars. ivermectina e azitromicina como tomar De verkoopopbrengst bedraagt € 5.575.000,-.

Eelco Fortuyn, fondsmanager van het Vastgoed Fundament Fonds: “Het pand aan de Nieuwe Prinsengracht bleek een gewild object. Ondanks dat het niet te koop stond, werd Annexum al snel nadat het in juni vrijkwam benaderd door het Nederlands Letterenfonds met een serieus aanbod. Wij zijn blij dat de transactie in korte tijd is beklonken en dat we het pand boven boekwaarde hebben verkocht. ivermectina comprimido para cães dosagem Dit laatste is immers aantrekkelijk voor de beleggers in het VFF.” Het Nederlands Letterenfonds is ontstaan na de fusie van twee bestaande fondsen. Daarmee ontstond de behoefte aan een groter pand waarin de nieuwe organisatie kon samengaan.

Het pand aan de Nieuwe Prinsengracht 89 heeft een vloeroppervlak van 2.050 m². Naast het Nederlands Letterenfonds huurt de stichting Nationaal Comité 4 en 5 mei een kantoorruimte. Dit Amsterdamse pand is een voormalige kweekschool uit 1877 en is de afgelopen jaren sterk gerenoveerd.
Over het Vastgoed Fundament Fonds

Het Vastgoed Fundament Fonds N.V. bestaat sinds 2003. De aandelen A, B en C van het Vastgoed Fundament Fonds zijn dagelijks verhandelbaar en de voor uitkering beschikbare winst wordt elk kwartaal in de vorm van dividend aan de beleggers uitgekeerd. De prospectus vermeldt een te verwachten rendement van Aandeel A van gemiddeld 8 – 10% op jaarbasis. De rendementsverwachting van het Aandeel C is gemiddeld 6% – 8% op jaarbasis. ivermectina valeant Het fonds wordt beheerd door Annexum, toonaangevend specialist in beleggingen voor de particuliere en institutionele markt. Het totaal belegd vermogen van Annexum bedraagt circa € 1,1 miljard. Annexum Beheer B.V. is geregistreerd bij de AFM op grond van de Wft. www.annexum.nl

Over het Nederlands Letterenfonds:
Het Nederlands Letterenfonds heeft als taak het bevorderen van de kwaliteit en diversiteit van de Nederlands- en Friestalige letteren, het stimuleren van de kwaliteit en diversiteit van vertalingen van literatuur naar en uit het Nederlands en het promoten van de Nederlandse literatuur in het buitenland.

Bron: Annexum.nl

Door Redactie | Gepubliceerd op 2 september 2010