Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Nederlands huur vastgoed blijft in trek bij investeerders uit het buitenland

Volgens de cijfers van marktonderzoeksbureau Capital Value blijft de interesse in Nederlands huur vastgoed ook het kcapital valueomende jaar aanhouden. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat buitenlandse investeerders samen minimaal 3 miljard euro hebben gereserveerd voor transacties in de Nederlandse huursector.

Daarmee treedt 2016 in het voetspoor van de ontwikkelingen van vorig jaar. 2015 werd gekenmerkt door een grote toename van buitenlandse beleggingen in Nederlandse vastgoed objecten. In totaal werd er bijna 800 miljoen euro direct geïnvesteerd in huur vastgoed; 26% van het totale beleggingsvolume in de Nederlandse huursector.

Aangezien het bestaande aanbod van huurwoningen in Nederland op het moment karig is, zijn internationale beleggers ook geïnteresseerd in nieuwbouw objecten. Voor het opstellen van de cijfers en het trekken van conclusies werden door Capital Value meer dan 50 buitenlandse beleggers ondervraagd. De meeste interesse is afkomstig van Amerikaanse, Britse en Duitse beleggers.

Een overgroot merendeel, 74%, van de ondervraagde beleggers heeft interesse getoond in het investeren in nieuwbouw projecten. Een jaar geleden lag dit percentage nog op 32%. De nog altijd stijgende vraag naar huurwoningen in Nederland zorgt ervoor dat ook nieuwbouw vastgoed een aantrekkelijke investering kan zijn.

De directeur van Capital Value, Marijn Snijders, benadrukt de positieve gevolgen van de interesse in Nederlands huur vastgoed door buitenlandse investeerders. De internationale beleggers complementeren de Nederlandse beleggingsinitiatieven en maken het mogelijk om jaarlijks meer nieuwbouw projecten te realiseren waardoor het aanbod van huurwoningen vergroot wordt.

 

 

Door Redactie | Gepubliceerd op 26 februari 2016

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email