Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Na reuzendeal verkoopt Bouwinvest opnieuw woningen

Pal een maand na de grote verkoop van meer dan 700 woningen aan Aventicum Capital, een joint venture tussen Credit Suisse Bouwinvest-REIMen een fonds uit Qatar, verkoopt Bouwinvest 129 woningen aan particuliere beleggers. 

Verkoper is het fonds Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund dat drie complexen met in totaal 129 woningen heeft verkocht. Het betreft 28 eengezinswoningen in Heerenveen, 44 eengezinswoningen in Oss en 57 eengezinswoningen in Hendrik-Ido-Ambacht. De complexen zijn afzonderlijk verkocht. De kopers van deze complexen zijn particuliere beleggers.

Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen bij Bouwinvest: “Het woningfonds richt zich voornamelijk op vrije sector huurwoningen in zorgvuldig gedefinieerde kernregio’s. Deze verkoop betreft 40% niet geliberaliseerde huurwoningen op locaties buiten de kernregio, en is daarom gunstig voor de balans in de portefeuille.”

Voor deze woningen was veel belangstelling van zowel regionale investeerders als landelijk opererende beleggers. De woningen in Heerenveen zijn gelegen in de wijk De Greiden, de woningen in Oss zijn gelegen in de wijk Vlashoek en de woningen in Hendrik-Ido-Ambacht liggen in de wijk Krommeweg-Zuid.

Capital Value adviseerde Bouwinvest bij de verkoop. De Brauw Blackstone Westbroek N.V. trad op als juridisch adviseur.

Binnenkort in VJ meer over de florerende markt van huurwoningen volgens de visie van Marijn Snijders van Capital Value.

Door Redactie | Gepubliceerd op 10 september 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email