Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

MPC Capital en Kadans kopen leeg kantoor van IVG voor ruim €400 per m2

MPC Capital Nederland heeft, samen met vastgoedontwikkelaar en belegger Kadans Vastgoed en een MPC_Capitalconsortium van investeerders, het lege kantoorgebouw Blaak 16 in Rotterdam van de Duitse belegger IVG verworven. Voor de 15.000 m2 is een prijs betaald van ruim €433 per m2 (totaal €6,5 miljoen). 

Het gebouw heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van circa 15.000 m² verdeeld over veertien verdiepingen en een garage voor 125 parkeerplaatsen. Het gebouw wordt de komende periode onder architectuur volledig gerenoveerd en herontwikkeld voor nieuwe gebruiksdoeleinden. De investering in Blaak 16 past in de visie van MPC Capital en Kadans Vastgoed dat de Nederlandse kantorenmarkt op een select aantal hoogwaardige locaties momenteel uitstekende kansen biedt.

Pieter Akkerman, Algemeen Directeur van MPC Capital Nederland: “De aankoop van Blaak 16 is een goed voorbeeld van de transformatie van MPC Capital Nederland naar een ondernemende en dynamische investment manager die proactief onderdeel is van de herstructurering van de Nederlandse kantorenmarkt. We kijken binnen en buiten onze portefeuille selectief en met een nieuwe blik naar gebouwen op sterke locaties, die met de juiste herontwikkelingsstrategie een tweede leven kunnen krijgen. Blaak 16 is zo’n gebouw, dat door de opzet, het volume en de ligging na herontwikkeling weer een interessante locatie zal zijn voor vele gebruikers. MPC Capital Nederland bestendigt hiermee ook de nauwe samenwerking met Kadans Vastgoed, dat onder meer zijn grondige expertise op het gebied van herontwikkeling zal inbrengen.”

Michel Leemhuis, Directeur van Kadans Vastgoed vult aan: “Wij zien in de afgelopen jaren een tendens dat integrale samenwerking –The Power of Partnership- tussen partijen en inbreng van specifieke expertise leidt tot grotere slagkracht. Wij verwachten daarom dat de transformatie van Blaak 16 een eerste aanzet zal zijn tot meer gezamenlijke “redevelopment” projecten in Nederland.”

Het kantoorgebouw Blaak 16 is strategisch gelegen in het hart van de Rotterdamse binnenstad, direct tegenover NS Intercitystation Rotterdam-Blaak en uitstekend bereikbaar met o.a. openbaar vervoer. Gemeente en private partijen investeren substantieel in het omgevingsgebied. Eén van de meest in het oog springende ontwikkelingen in dit gebied is de bouw van de Markthal, de eerste overdekte marktvloer van Nederland die in oktober 2014 geopend wordt. Tevens kenmerkt deze locatie zich door de aanwezigheid van gebruikers zoals Loyens&Loeff en Stedin. Eind 2013 heeft tevens CitizenM hotel hier een nieuwe vestiging geopend met 151 kamers.

Koper is bij de technische due diligence bijgestaan door Impact Vastgoedrealisme. RechtStaete, Boekel De Nerée (juridisch) en PWC (fiscaal) hebben koper bijgestaan. Colliers International en  CBRE hebben de transactie namens verkoper begeleid.

Door Redactie | Gepubliceerd op 17 maart 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email