Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Minder nieuwbouw en meer transformatie van kantoren in Utrecht? Denk mee!

Om nog meer kantorenleegstand te voorkomen heeft de provincie Utrecht een eerste aanzet gedaan voor een structuurvisie. Leegkantoor_1In deze visie worden 20 locaties aangewezen waar nog ruimte wordt gegeven voor nieuwbouw, de provincie stuurt verder aan op herstructureren en herbestemmen van bestaande kantoorpanden. De provincie roept uw hulp in voor het vaststellen van de definitieve visie.

Het beleid in de Thematische Structuurvisie Kantoren is een verdere uitwerking van het reeds bestaande kantorenbeleid, wat van kracht blijft. Dit beleid is vastgelegd in de Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie en Verordening.

Minder nieuwbouwconcurrentie
Om nog meer leegstand te voorkomen wil de provincie aansturen op herstructurering en herbestemming van bestaande kantoorpanden en nieuwbouw beperken. In de structuurvisie worden twintig locaties aangegeven waar gemeenten nog ruimte bieden voor nieuwe kantoren. Op basis van nieuw onderzoek zal worden bepaald waar bouwmogelijkheden moeten worden beperkt. Dit zal de provincie doen door middel van inpassingsplannen, waarmee de provincie bestemmingen van gebieden kan veranderen. Alleen op locaties die op langere termijn goed aansluiten bij de marktvraag mogen nieuwe kantoren bijkomen.

Bestaande kantoorpanden profiteren hiervan, omdat zij niet langer concurreren met een overvloed aan nieuwbouwmogelijkheden. Met minder concurrerende nieuwbouwmogelijkheden en goedkope leegstaande kantoren ontstaan er kansen voor investeerders.

Transformatie
Samen met eigenaars, beleggers en gemeenten uit de regio bedenkt de provincie oplossingen om kantorenleegstand aan te pakken. Dit kan bijvoorbeeld door bestaande kantoren te transformeren naar studenten- of starterswoningen.
De provincie wil graag input ontvangen voordat zij de structuurvisie definitief stellen. De visie ligt tot en met 5 januari ter inzage op alle gemeentehuizen in de provincie en in het provinciehuis. Digitaal is het ook in te zien.

Door Redactie | Gepubliceerd op 9 november 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email