Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Megadeal Wereldhave: Voor €850 miljoen zes winkelcentra aangekocht van Unibail-Rodamco

Winkelfonds Wereldhave heeft zijn grootste winkelcentra-aankoop ooit gedaan. Het fonds koopt voor €850 miljoen zes Centre commercial coté seine Argenteuil Le 10 juillet 2012Franse winkelcentra van Unibail-Rodamco. Daarmee zet het de eerste stap in de Franse retailsector.

De deal met een aanvangsrendement van 5,5% financiert Wereldhave met een nieuwe claimemissie van €550 miljoen kasmiddelen en €150 miljoen via de huidige kredietlijnen.

De aangekochte winkelcentra zijn gemiddeld 33.750 m2 groot en trekken elk circa 7 miljoen bezoekers per jaar. De centra liggen in Argenteuil (Groot Parijs), Bordeaux, Strasbourg, Rouen (twee centra)  en Le Havre. Het huurdersbestand is zeer gevarieerd en telt foodretailers als Auchan, E. Leclerc en Casino. Daarnaast telt het bekende moderetailers als H&M, Zara, Pull &Bear, Pitta Rosso, Mango, Hollister en Esprit. De gemiddeld bezettingsgraad is met 91% lager dan het gemiddelde van de huidige Wereldhave portefeuille zodat op dit aspect nog verbetering mogelijk is.

Adviseurs
Kempen & Co en J.P. Morgan traden bij deze deal op als financiële adviseurs op voor Wereldhave. Beide zakenbanken zijn ook betrokken als Joint Global Coordinators en Joint Bookrunners voor de geplande claimemissie. ABN Amro en ING treden bij deze emissie eveneens op als Joint Bookrunners.

Cushman&Wakefield trad op als vastgoedadviseur en Freshfields Bruckhaus Deringer en Baker McKenzie bemoeiden zich met de juridische afhandeling.

Door Redactie | Gepubliceerd op 24 oktober 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email