Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Meer belangstelling van ontwikkelaars en beleggers voor nieuwe woningen Amsterdam

Er is een toenemende belangstelling van beleggers en ontwikkelaars om te investeren in nieuwe woningen in Villa Mokum Amsterdam studentenwoningenAmsterdam. Ook is er veel interesse voor het transformeren van kantoren en zelfbouw van huizen. Dat meldt het Ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Amsterdam (OGA).

Amsterdam gaat dit jaar de markt op met locaties voor de bouw van 3600 woningen. De gemeente anticipeert hiermee naar eigen zeggen op het verder aantrekken van de woningmarkt en de toenemende belangstelling van beleggers en ontwikkelaars. Volgen OGA hebben beleggende partijen met name interesse in woningbouw in het segment middeldure huur, starters- en studentenwoningen. Ook is er groeiende belangstelling voor het transformeren van kantoorgebouwen en zelfbouw van huizen, weet OGA.  De locaties liggen verspreid over de stad.

Met de extra locaties voor ruim 3600 woningen kan er fors meer gebouwd worden dan de voorgaande jaren. de bevolking van Amsterdam groeit met circa 10.000 personen per jaar. In 2013 werden er 2.699 woningen in aanbouw genomen en in 2012 en 2011 waren dat jaarlijks ruim 2.000 woningen. De 3600 woningen komen bovenop de al geplande bouw van 1400 woningen per jaar in de periode 2014 tot en met 2016.

Door Redactie | Gepubliceerd op 19 maart 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email