Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Leids vastgoed van gemeente is mogelijk €205 miljoen waard

€205 miljoen. Dat is de geschatte waarde van het vastgoed dat in handen is van de gemeente Leiden. Paul Laudy, VVD-Leiden_1_1wethouder, heeft dit laten uitzoeken op de vooravond van het debat over het Leidse vastgoed.

Dat meldt het Leidsch Dagblad. Recent onderzoek van de Rekenkamercommissie wijst uit dat Leiden zijn gebouwen en complexen slecht beheert als het om de administratie gaat. Doordat niemand de exacte waarde van het vastgoed kan bepalen bestaat het risico dat de panden te goedkoop worden verkocht. De Rekenkamercommissie concludeert dat dat niet het enige verlies oplevert, maar dat ook de rente en het onderhoud van leegstaande gemeentepanden zorgen voor verlies.

Beredeneerde gok
Het is daarom van groot belang dat het Leidse vastgoed in kaart wordt gebracht. Inmiddels is 85% van alle panden getaxeerd en de totale waarde hiervan bedraagt €176 miljoen. Op basis van deze gegevens is een beredeneerde gok gemaakt voor het totale vastgoed, welke uitkomt op €205 miljoen. Om potentiële kopers niet in de kaart te spelen maakt Laudy de lijst met de waarde per pand niet openbaar.

Door Redactie | Gepubliceerd op 17 september 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email