Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Leegstandsbeheerder Villex huisvest 600 studenten in Middelburg

Villex Vastgoedbescherming is een exclusief partnership aangegaan met University College Roosevelt (UCR) in MiddelburgVillexMiddelburgstudenten als vaste leverancier voor studentenhuisvesting op de campus van UCR. In opdracht van gebouweigenaren zorgaanbieder WVO Zorg en woningcorporatieWoongoed Middelburg beheert Villex in totaal 600 studenteenheden in herontwikkelde panden in Middelburg.

De campus bestaat uit vier complexen gelegen in de binnenstad van Middelburg, waarvan drie complexen tot stand zijn gekomen door herontwikkeling van zorgvastgoed en bedrijfsmatig vastgoed. Directeur Rob Olivier: ‘Door kansrijk vastgoed te transformeren naar kwalitatief hoogwaardige huisvesting, is de campus een voorloper op het creëren en toevoegen van waarde aan vastgoedobjecten waarvan het aanbod niet meer aansluit op de vraag. Het speelt in op de huidige ontwikkelingen waarbij steeds meer zorgvastgoed leeg komt te staan.’

On-campus vestiging

De nieuwe samenwerking heeft  primair ten doel UCR-studenten samen te huisvesten in studentenwoningen zo dicht mogelijk gelegen bij de onderwijsvoorzieningen in het oude Gotische Stadhuis van Middelburg. De huisvesting van UCR-studenten is als “inner city campus” vormgegeven, dat wil zeggen dat de huisvesting, onderwijs en overige voorzieningen in elkaars directe omgeving zijn gelokaliseerd, zonder afgescheiden te zijn van de stedelijke omgeving.

Als studentenhuisvester heeft Villex een on-campus vestiging gerealiseerd. Vanuit deze vestiging zal de expertise van studentenhuisvester en leegstandsbeheerder voor ‘antikraak’ en tijdelijk verhuur worden toegepast om zorg te dragen voor een optimale bezettingsgraad. Villex is naast studentenhuisvester van UCR ook verantwoordelijk voor het realiseren van ‘De Woonuniversiteit’ in Leiden; een transformatieobject waarbij een voormalig schoolpand wordt getransformeerd tot 80 studenteneenheden. De organisatie ontwikkelt zich naast leegstandsbeheerder ook tot transformatiespecialist en ontwikkelaar van leegstaande scholen, kantoren en zorgvastgoed.

De prijzen van de kamers – zowel zelfstandige als onzelfstandige kamers – liggen tussen de €180 en €400 per maand en zijn inmiddels allemaal verhuurd.

Door Redactie | Gepubliceerd op 24 augustus 2014