Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Laatste Franse kantoorgebouw in portefeuille Wereldhave verkocht

Wereldhave_thumbnailBeursgenoteerde vastgoedhandelaar Wereldhave NV heeft het laatste kantoorgebouw in Frankrijk van de hand gedaan. Kantoorpand Le Cap in de Parijse wijk Saint-Denis was het laatste Franse object dat nog in het bezit was van Wereldhave en is voor een bedrag van 50 miljoen euro verkocht aan een onbekende koper.

De waarde van het pand werd in 2014 nog getaxeerd op 44.1 miljoen euro. Aangezien het pand voor 5,9 miljoen euro meer dan de boekwaarde werd verkocht, is er een exit yield van 5,6% behaald met de transactie.

Met de verkoop van Le Cap vloeit er ongeveer 400 miljoen euro terug in de kas van Wereldhave waardoor de vastgoedinvesteerder haar doelstelling van 2015 weet te behalen. Het extensieve verkoopprogramma van Wereldhave maakt het mogelijk om de schuldgraad aan het einde van 2016 onder 40% uit te laten komen.

De keuze om Le Cap van de hand te doen, is logisch gezien de huidige omstandigheden op de kantorenmarkt van Parijs. Eerder verkocht Wereldhave al twee andere kantoorpanden in Parijs met een gunstige exit yield.

Door Redactie | Gepubliceerd op 11 april 2016

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email