Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Kosten hotelovernachting in Nederland neemt in rap tempo toe

hotel-mediaagenturHet huren van een kamer in een Nederlands hotel was nog nooit zo prijzig. Het afgelopen jaar nam de prijs van een overnachting in Nederland met gemiddeld 8% toe. Volgens ABN Amro is dit de hoogst genoteerde prijsstijging in de afgelopen twintig jaar. De bank verwacht tevens dat de gemiddelde prijs dit jaar opnieuw zal stijgen.

De gemiddelde prijs van een hotelkamer in Nederland is 104 euro per nacht. Voor een driesterrenhotel hoeft men echter minder diep in de buidel te tasten; de gemiddelde prijs in een hotel van dergelijke kwaliteit bedroeg 88 euro. Voor een vijfsterrenhotel betaalt men gemiddeld twee keer zo veel; pas voor een bedrag van 208 euro worden de sleutels van de kamer overhandigd.

De locatie speelt ook een grote rol in de prijs. De hoofdstad van Nederland, voert de lijst aan. Een overnachting in Amsterdam is vele malen duurder dan een kamer in een hotel in andere grote steden als Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Maastricht.

De meest voor de hand liggende verklaring voor de flinke prijsstijging is de toename van toerisme in Nederland. In 2016 brachten zo’n 26 miljoen mensen een bezoek aan Nederland. In 2012 lag dit aantal nog op 21 miljoen mensen; het aantal gasten is binnen vier jaar bijna een kwart toegenomen.

Met name Amsterdam is erg populair bij toeristen maar Rotterdam is ook steeds meer in trek. Dankzij de gunstige economische verwachtingen voorspelt ABN Amro een goed jaar voor de hotelsector. Er wordt een omzetgroei van rond de 3% verwacht.

De Nederlandse hotelsector is het afgelopen decennium zeer in trek bij grote hotelketens en investeerders uit het buitenland, waaronder het Midden-Oosten en Duitsland. De gemiddelde omzet in de hotelbranche nam in een periode van zeven jaar met ongeveer 30% toe. Het aanbod van hotelkamers kan de vraag niet meer bijbenen waardoor de gemiddelde prijs van een hotelkamer verder toeneemt.

Door Redactie | Gepubliceerd op 16 februari 2017

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email