Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Koopovereenkomst voor nieuwbouw parkeergarage Oostenburg in Amsterdam ondertekend

Op 19 juli hebben Stadgenoot en MCS (een samenwerkingsverband tussen Ten Brinke Bouw, Holland Immo Group en Q-Park) hun handtekening gezet onder de ontwikkel- en koopovereenkomst voor de bouw, verwerving en exploitatie van een nieuw te bouwen parkeergarage aan de Dijksgracht op Oostenburg in Amsterdam. Het ontwerp van de parkeergarage is van MIX Architectuur. Ten Brinke Bouw ontwikkelt en realiseert de parkeergarage. Holland Immo Group verwerft de parkeergarage ten behoeve van een nieuw op te richten vastgoedfonds in Q4 2018. Q-Park gaat de parkeergarage exploiteren en sluit een 20-jarige huurovereenkomst met Holland Immo Group. 

30 juli 2018

 

 

 

 

 

 

‘Oostenburg’ in Amsterdam
De nieuwbouwparkeergarage van 704 parkeerplaatsen maakt deel uit van de transformatie van Oostenburg tot een autoluw, stoer stadsdeel met een mix aan gebruikers. De start bouw staat gepland in het 4e kwartaal 2018 en de oplevering eind 2019. De parkeergarage zal worden geëxploiteerd door Q-Park

Oostenburgereiland is van oudsher een werkeiland, waarbij vanaf 1665 de locatie als werf door de Verenigde Oost-Indische Compagnie in gebruik was. Tegenwoordig is de locatie populair door horeca zoals Roest en Rosa en Rita. De komende jaren verandert dit historische punt tot een stoere mix van werken en wonen voor honderden Amsterdammers.

Op de kavels van Oostenburg worden in de komende 5 jaar circa 1.800 woningen ontwikkeld (73.500 m2). De bouw van het Inntel hotel start eind 2018 en omvat totaal 13.500 m2, met 300 kamers, restaurants en vergaderfaciliteiten. Daarnaast bieden de kavels ruimte voor 2.100 m2 horeca en 39.000 m2 bedrijfs- en kantoorfuncties. De openbare ruimte wordt ingericht als een autoluw verblijfsgebied met een industriële look en feel.

Projectinformatie
Meer informatie over Oostenburg vindt u op www.oostenburg.nl.

Door Redactie | Gepubliceerd op 30 juli 2018

Dit bericht is geplaatst in Algemeen.
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email