Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Kamer van Koophandel sluit deal over kantoren met PingProperties

PingProperties gaat het gebouw Jacobsweerd aan de Sint Jacobsstraat 200-500 in Utrecht verhuren aan de Kamer van Jacobsweerd_1Koophandel (KvK) als nieuw centraal kantoor. Onderdeel van deze transactie is de aankoop van het huidige gebouw van de KvK in Utrecht aan de Kroonstraat, vlak achter Jacobsweerd.

Het gebouw Jacobsweerd is 4.044 m2 groot en heeft 70 parkeerplaatsen ter beschikking. PingProperties gaat het gebouw volledig renoveren en zal het turn key opleveren aan de KvK. Het nieuwe kantoor krijgt een baliefunctie voor ondernemers en werkruimten voor de Raad van Bestuur, stafdiensten en adviseurs.

Nieuw straatbeeld
In 2015 wordt de Sint Jacobsstraat, waar Jacobsweerd aan ligt, door de Gemeente Utrecht volledig getransformeerd, waardoor een compleet nieuw straatbeeld zal ontstaan.

PingProperties heeft de verhuur zelf tot stand gebracht en namens de KvK trad JLL op als adviseur.

UPDATE 17-10
VJ sprak met Ernestine Visser, medewerker marketing & communicatie PingProperties, over de plannen met het huidige pand van de KvK. “Wij hebben het bestaande gebouw van de KvK aan de Kroonstraat overgenomen en zijn reeds met een aantal potentiële huurders in gesprek. Wij zijn voornemens het gebouw grondig te renoveren, waarbij één en ander afhankelijk is van de wensen van een toekomstig huurder. Momenteel is gemeente Utrecht voor Sociale Zaken & Werkgelegenheid huurder van het pand. Zij vertrekken komende maand en nemen hun intrek in het recent opgeleverde Stadskantoor. Door toedoen van een centralisatie van vrijwel alle Gemeentelijke instanties is ook Sociale Zaken & Werkgelegenheid gedwongen haar intrek te nemen in het Stadskantoor.”

De renovatiewerkzaamheden van de Jacobsweerd zijn inmiddels begonnen en worden afgerond per 1 april 2015. “Per april gaat de KvK huren, dus zullen de werkzaamheden dan gereed zijn. Deze deadline is kort, maar zeker haalbaar. Vorig jaar hebben we succesvol een zelfde kort traject gehad voor huurder PLUS Retail in Rijnsweerd”, aldus Visser. De huurtermijn met de KvK is langjarig, maar hoe lang exact wil Visser niet prijsgeven.

Door Redactie | Gepubliceerd op 24 september 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email