Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

IVBN tevreden over aannemen nieuwe wet corporaties

Nu de commerciële activiteiten van woningcorporaties nu zeer strak ingekaderd moeten worden en zij zich volledig op hun Tweede_kamer_1kerntaak moeten gaan richten, is het platform van Nederlandse vastgoedbeleggers IVBN tevreden over de uitkomst van de stemming in de Tweede Kamer vandaag. 

De nieuwe wet voor de woningcorporaties (novelle) is met algemene stemmen aangenomen.. Met de novelle wordt dan ook een aanzienlijke stap gezet voor een meer gelijk speelveld waardoor institutionele, particuliere en buitenlandse beleggers meer kunnen gaan investeren in de Nederlandse (huur)woningmarkt.

Verdampt
Sinds de verzelfstandiging van woningcorporaties in de jaren ‘90 konden beleggers als gevolg van commerciële activiteiten van woningcorporaties de vrije huursector niet verder tot ontwikkeling brengen. Met een strikte inperking van commerciële activiteiten van corporaties, waardoor volgens de Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties meer dan 3 miljard euro is verdampt, wordt met de novelle nu een meer gelijk speelveld vormgegeven. Uiteraard moet de nadere uitwerking van de wet nog wel gaan plaatsvinden.

IVBN is voorts ingenomen met de instelling van een sterke onafhankelijke toezichthouder. De vereniging ziet dat met een heldere (juridische) scheiding van de commerciële activiteiten van de kerntaak nu na vele jaren eindelijk politieke duidelijkheid is ontstaan. Na de hervormingen op de koopmarkt heeft minister Blok met de nieuwe wet voor de woningcorporaties nu ook een majeure hervorming op de huurmarkt doorgevoerd.

Door Redactie | Gepubliceerd op 19 december 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email