Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Nick Blom

Foto van Nick Blom Nick Blom is na zijn HBO Makelaardij opleiding, begonnen als woning makelaar in Amsterdam. In 2007 heeft hij de overstap gemaakt naar een van de grootste aanbieders van niet-beursgenoteerd vastgoedfondsen van Nederland. Daar is hij gestart als vastgoedmanager (beheer) en uiteindelijk is hij verantwoordelijk geweest voor een commerciële afdeling gericht op particuliere beleggers. Sinds 2009 is Nick directeur van Vastgoedvergelijker.nl en hoofdredacteur van het maandelijkse Vastgoedvergelijker.nl E-magazine.
 
 
Meer artikelen van Nick Blom

Interview Alexander Betz CPO van MPC Capital AG

Wie is Alexander Betz?

Alexander Betz, CPO van MPC Capital AG is per 1 april 2010 benoemd tot bestuurslid van MPC Capital AG. Daarvoor was hij directeur van eFonds Holding AG. Dit grootste verkoopplatform voor gesloten fondsen heeft hij opgebouwd vanuit een adviesbedrijf voor emissiehuizen, dat in 1993 door hem was opgericht nadat hij zijn studie bedrijfseconomie had afgerond. Op basis van zijn jarenlange kennis van de branche zal hij met name verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van nieuwe producten, marketing en de intensieve contacten met verkoop- en productpartners.

2.  Kunt u ons meer vertellen over MPC Capital AG?

Als beursgenoteerd uitgiftehuis, heeft MPC Capital AG sinds 1994 ontwikkeld, gelanceerd, verkocht en beheer gevoerd van rendement gerichte investeringsproducten voor particuliere beleggers en is marktleider in Duitsland van alternatieve investeringen. Tot einde 2009 investeerden rond 176.000 klanten in totaal een bedrag van circa 7,7 miljard euro in 319 beleggingsproducten. Het totale investeringsvolume daarvan bedraagt rond de 18,6 miljard euro.

3. MPC is onlangs teruggekeerd naar de Nederlandse beleggersmarkt met het aanbieden van gesloten fondsen. Waarom is dat?

De Nederlandse markt voor closed-end fondsen is goed gevestigd, maar biedt nog steeds een groot potentieel. Onze verhuizing naar Nederland in 2009 was gebaseerd op de strategische beslissing om anti-cyclisch te handelen om onevenredig te profiteren van een herstel van de financiële markten. Wij zijn ervan overtuigd, dat de producten van MPC Capital zullen voldoen aan de lange termijn vraag van de markt en haar ervaren beleggers.

4. Waarom is door MPC voor Op Maat Groep gekozen om uw  fondsen te distribueren in Nederland?

Met de Op Maat Groep profiteren wij van kennis van de markt en het netwerk van een zeer goed gevestigde financiële dienstverlener om onze producten te introduceren aan klanten in Nederland. Dit voorkomt de noodzaak om een eigen kostbare distributienetwerk te bouwen. Bovendien heeft de Op Maat Groep een speciale MPC Capital Desk voor alle distributieactiviteiten in de Nederlandse markt opgezet.

5.  Wat is uw mening over de vastgoedmarkt in 2010 op basis van uw eigen ervaring?

De belangrijkste vastgoedmarkten in Nederland lieten voor het eerst tekenen van herstel zien in 2010. Maar aantrekkelijke objecten met voldoende kwaliteit zijn voor closed-end fondsen waren zeldzaam. Daarom, hadden de uitgifte huizen met een goede reputatie en track record een cruciaal voordeel op de concurrentie.

6.  Wat zijn bij MPC de investering criteria voor het investeren in vastgoed?

Het is de individuele combinatie van prijs, object kwaliteiten, locatie en huurovereenkomst. Een van deze criteria is niets waard zonder de anderen. Maar we richten ons met name op  gebouwen met kantoor als kernactiviteit in de Randstad met lange termijnhuur contracten en eerste klas huurders.

7. Kunt u iets zeggen over MPC’s plannen voor 2011 met betrekking tot onroerend goed?

Sinds 1995 hebben we reeds ongeveer 70 closed-end fondsen met vastgoed in Nederland geïnitieerd, de laatste in 2010, en we gaan dit trackrecord met meer middelen voort te zetten in 2011. Wij zien de Nederlandse Vastgoedmarkt als ‘one of the fittest’ in Europa; transparante, relatief klein en professioneel geleid.

8. Heeft u een goede raad voor particulieren voor het selecteren van een investering in vastgoed?

Particuliere beleggers moeten hun eigen mening vormen betreffende de individuele objecten en de omliggende omgeving door het met grote zorg lezen van de verkoopbrochure . Ze moeten het concept  van hun investering begrijpen. Maar uiteindelijk van hangt het succes af van de actief en professioneel beheer van het object. En daarom is het van vitaal belang voor particuliere investeerders om een aanbieder te kiezen die in staat is om zijn reputatie en deskundigheid met een duurzame trackrecord te bewijzen.

Door Nick Blom | Gepubliceerd op 1 december 2010