Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Inschrijving 7,5% Obligatie Heerenstede Duitsland Vastgoed III sluit 25 oktober

De introductie van de 7,5% Obligatie Heerenstede Duitsland Vastgoed III, die in september van start is gegaan, loopt bijna ten einde. Beleggers die nog willen meedoen, hebben daarvoor tot en met 25 oktober aanstaande de tijd, want dan sluit de inschrijvingsperiode. De introductie verloopt succesvol. Veel beleggers hebben inmiddels ingeschreven en er is nog maar een beperkt aantal obligaties beschikbaar.

Alle voorgaande introducties van vastgoedobligaties van Heerenstede Vastgoed zijn volledig geplaatst. Bovendien zijn alle rentevergoedingen van de vastgoedobligaties van Heerenstede Vastgoed zonder uitzondering uitgekeerd. Dat de introducties zo succesvol zijn, komt doordat Heerenstede Vastgoed door haar brede en jarenlange ervaring, zowel in Nederland als in Duitsland, goede producten ontwikkelt.

Looptijd

De nieuwe obligatielening biedt een vaste rente van 7,5% per jaar, heeft een looptijd van minimaal 5 en maximaal 7 jaar en de minimuminschrijving bedraagt
€ 15.000,- (vermeerderd met 3% emissiekosten). En er is uiteraard een door de AFM goedgekeurd prospectus beschikbaar.

Logistieke centra

De obligatielening wordt gebruikt om de aankoop van vier kleinschalige logistieke centra met kantoorruimte in het westen van Duitsland gedeeltelijk te financieren. Het overige deel wordt gefinancierd met hypothecaire leningen van € 5,5 miljoen. De totale verkrijgingsprijs van dit vastgoed, plus de opzetkosten van het fonds en de benodigde liquiditeiten, bedraagt € 11 miljoen. Het eerste pand is reeds opgeleverd, de voorziene oplevering van de overige drie panden is respectievelijk in oktober 2011, januari 2012 en maart 2012.

Wessels & Müller AG

De locaties zijn goed en alle panden, gelegen op eigen grond, worden voor 15 jaar gehuurd door Wessels & Müller AG. Wessels & Müller AG is marktleider in Duitsland in auto-onderdelen en werkplaatsuitrusting en heeft meer dan 80 vestigingen verspreid over het land. Graydon Credit Management Services, aanbieder van financiële bedrijfsinformatie, beoordeelt de solvabiliteit van de onderneming als zeer goed en het debiteurenrisico als zeer laag.

Gunstige omstandigheden

Het prijsniveau van Duits vastgoed is momenteel aantrekkelijk en bovendien zijn de aankopen in Duitsland voordeliger te financieren dan in Nederland. Dat komt doordat er meer concurrentie is op de hypotheekmarkt, waardoor betere voorwaarden te bedingen zijn. Deze komen ten goede aan de kenmerken van de obligatielening, zoals een vaste jaarlijkse rente van 7,5%.

Meer informatie

Bezoek de speciale website voor meer informatie over de kenmerken, de kosten en de risico’s van de obligatielening. Hier zijn namelijk de brochure en het prospectus te downloaden. Beleggers die vragen hebben of meer uitleg wensen, kunnen contact opnemen met de speciale servicedesk, bereikbaar op telefoonnummer 020 – 522 20 66.

* De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het weergegeven rentepercentage betreft een prognose. Uw aankoopbeslissing dient uitsluitend te worden genomen op basis van het prospectus, dat kosteloos verkrijgbaar is op het adres van Heerenstede Vastgoed B.V., Herengracht 562, 1017 CH Amsterdam en vanaf hier te downloaden is.

In het prospectus vindt u een cashflowoverzicht, dat inzicht geeft in de verwachte kasstromen van Heerenstede Duitsland Vastgoed III B.V., een overzicht van de financiële positie van en tevens informatie over de uitgevende instelling en uitgebreide informatie over de betrokken partijen. De totale verkrijgingsprijs van het vastgoed, exclusief de opzetkosten en de benodigde liquiditeiten, bedraagt € 10.222.280,-. Een belegging in de 7,5% Obligatie Heerenstede Duitsland Vastgoed III is aan risico’s onderhevig. Leest u daarom het prospectus zorgvuldig. Heerenstede Vastgoed Beheer B.V., de beheerder van de uitgevende instelling Heerenstede Duitsland Vastgoed III B.V., is geregistreerd bij de AFM te Amsterdam.

Door Redactie | Gepubliceerd op 19 oktober 2011

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email