Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Huurwoningen in Groot-Brittannië interessante investering voor PGGM

kantoor.leegstand.tehuur.grootDe Britse huurwoningmarkt zit vol met potentie volgens PGGM. Het pensioenfonds maakte onlangs in een press release bekend dat het samen met L&G circa 800 miljoen euro heeft geïnvesteerd in Britse huurwoningen. Het plan is om een aantrekkelijke portefeuille op te bouwen met in totaal 3.000 huurobjecten in Groot-Brittannië.

De woningen aan de andere kant van de Noordzee worden ondergebracht in een “build to rent”-partnerschap waar beide partijen een belang hebben van 50%. Het partnerschap tussen de twee partijen is opgericht met het doel een steentje bij te dragen aan het oplossen van de huidige crisis die zich momenteel voordoet op de Britse huizenmarkt. Om aan de vraag te voldoen moeten er jaarlijks 250.000 nieuwe woningen worden gerealiseerd. Het aantal woningen dat echter wordt opgeleverd, is ongeveer de helft van de benodigde hoeveelheid.

Het nijpend tekort aan woningen betekent een gebrek aan keuze als het aankomt op huurwoningen, aldus Paul Stanworth van L&G Capital. Britse huurders worden verplicht om steeds meer te betalen voor huurwoningen van mindere kwaliteit. Het plan is om met de investering van 600 miljoen pond het aanbod in diverse locaties in Bristol, Salfort (Manchester) en Walthamstow (Londen) te verbeteren met de constructie van 650 huurwoningen van degelijke kwaliteit voor een schappelijke prijs.

Volgens Mathieu Elshout, de eindverantwoordelijke voor de investeringen van het pensioenfonds, betreft het partnerschap geen risico investering maar een veilige belegging met hoge toekomst perspectieven. Elshout baseert deze claim op het feit dat de objecten in de portefeuille van een hoogwaardig kwaliteit zijn. Bovendien hebben beide partijen veel inspraak op de uitvoering van het project waardoor op tijd bijgestuurd kan worden. Daarnaast levert het aanbod van kwalitatief hoogwaardige huurwoningen een impuls op welke ervoor zorgt dat er meer aanbod wordt gerealiseerd waardoor de waarde van de bestaande woningen enkel zullen stijgen.

De prijzen van woningen in Groot-Brittannië zijn de afgelopen jaren flink gestegen. In de hoofdstad Londen zijn de prijzen zelfs bijna het dubbele van een paar jaar terug. De Britse woningmarkt is daarmee een aantrekkelijke markt om te investeren geworden. PGGM en L&G Capital zijn dan ook niet de eerste partijen die met het plan komen om te investeren in de constructie van nieuwbouw woningen. APG en Delancey zette bijvoorbeeld in 2013 het plan op om het omvangrijke Elephant & Castle Shopping Centre in het oosten van Londen te transformeren naar een reeks huurwoningen en studentenappartementen.

 

Door Redactie | Gepubliceerd op 11 april 2016

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email