Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Hoogleraar presenteert goedkoopste plan voor nieuw ontwerp Feyenoord stadion

Hennes de Ridder, emeritus hoogleraar aan de TU Delft heeft zijn plan voor de renovatie van De Kuip verder KuipDeRidderuitgewerkt samen met Van Wijnen en Benthem Crouwel Architects. Het plan is het goedkoopste plan van de zeven plannen die er worden geëvalueerd door de commissie ‘Kuip-trojka’.

Het idee voor dit alternatief voor De Kuip is ontstaan toen Hennes de Ridder hoorde van de hoge kosten voor de nieuwe Kuip. Volgens De Ridder is slopen van het stadion onnodige kapitaalvernietiging, terwijl kapitaal hard nodig is op het veld. Samen met Van Wijnen en Benthem Crouwel is zijn plan nu doorontwikkeld.

Ontwerp

Het veld wordt 3,25 meter verlaagd. Op de begane grond kunnen daardoor 52 extra businessunits, een ontvangstruimte, grand café en restaurant met zicht op het veld worden gecreëerd. De tribune direct aan het veld wordt uitgebreid en verbeterd. Op een horizontale ring aan de buitenzijde van het stadion, de zogenaamde Saturnus-ring, komt een promenade met horeca, kiosken en sanitaire voorzieningen. De huidige skyboxen worden behouden en de bestaande ruimtes, spelersvoorzieningen etc. worden up-to-date gemaakt. Aldus kan met een beperkte investering veel inkomsten worden gegenereerd. De architectuur van de nieuwe zwevende ring is eigentijds en sluit tegelijkertijd naadloos aan bij de bestaande Kuip.

Het behoud van het stadion is van belang omdat het een van de vijf overgebleven vooroorlogse stadions is. Het is een uniek gebouw, uitgevoerd met veel staal, van dezelfde architect als de Van Nelle Fabriek. De Kuip is het eerste stadion met deze kenmerkende vorm specifiek ontworpen voor voetbal. Met behoud van het stadion wordt bovenal het ‘Kuip-gevoel’, de sfeer en ambiance, behouden.

De variant van De Ridder is niet alleen goedkoop, maar ook met beperkte verstoring van het spelschema te realiseren. Deze week worden alle plannen voor De Kuip gepresenteerd aan de commissie ‘Kuip-trojka’, die alle ontwerpen onderzoekt. Het legioen, de achterban van Feyenoord, bepaalt uiteindelijk welk plan uitgevoerd zal worden.

Door Redactie | Gepubliceerd op 19 februari 2014

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email