Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Homburg Immo Winkel vastgoedfonds Duitsland 4 NV

Vijf vragen aan Manfred Kühl, directeur van Holland Immo Group.

Wat is de strategie achter Winkel vastgoedfonds Duitsland 4 NV?

De Duitse vastgoedmarkt staat bekend als een relatief stabiele en minder volatiele markt ten opzichte van de omringende landen. De Duitse winkelmarkt kent bovendien over het algemeen zeer langlopende huurcontracten, waarbij een looptijd van 10 of 15 jaar de regel is. Door te investeren in nieuwe, rechtstreeks van de ontwikkelaar gekochte, winkelobjecten die langjarig zijn verhuurd aan grote Duitse winkelketens is de kasstroom zeer stabiel en langjarig verzekerd. Door de keuze voor winkels voor dagelijkse voorzieningen is de belegging bovendien minder conjunctuurgevoelig. Daarnaast bieden de huidige vastgoedmarktomstandigheden een goed instapmoment. Deze kenmerken maken Winkelvastgoedfonds Duitsland 4 NV tot een stabiele en goed renderende belegging. Deze stabiliteit komt verder tot uiting doordat voor twee van de drie objecten het onderhoud voor tien jaar is afgekocht voor een vast jaarlijks bedrag, waardoor het onderhoudsrisico voor deze objecten is afgedekt.

Waarin investeert Winkelvastgoedfonds Duitsland 4 NV?

Winkelvastgoedfonds Duitsland 4 NV belegt in een nieuwe (West-)Duitse binnenstedelijk gelegen winkelportefeuille voor de dagelijkse boodschappen (food en non-food) met als huurders de grote Duitse winkelketens met langlopende huurcontracten. De vastgoedportefeuille bestaat uit drie winkellocaties gelegen in twee West-Duitse deelstaten. Het totale investeringsvolume bedraagt ca. € 28,3 miljoen, daarvan is ca. € 16,6 miljoen hypothecair gefinancierd. De rente is langjarig gefixeerd.

Hoe ziet de portefeuille van Winkelvastgoedfonds Duitsland 4 NV eruit?

De winkelportefeuille bestaat uit een drietal winkelcentra met in totaal twintig winkels voor dagelijkse voorzieningen, zowel (discount-) supermarkten als andere grote (non-food) speciaalzaakketens.

De objecten zijn nieuw en volledig verhuurd. Tot de huurders behoren de grote Duitse winkelketens Sky (Coop), EDEKA, REWE, Penny, KiK en TEDi, Takko, dm drogeriemarkt en Rossmann, die samen circa 93% van de huurstroom genereren. De langlopende huurcontracten kennen looptijden tot ruim 15 jaar. De gemiddelde resterende looptijd van alle huurcontracten bij oprichting van het fonds, in juni, bedraagt ca. 13,8 jaar.

De winkelcentra zijn gelegen in Kiel (deelstaat Schleswig-Holstein), Hamm en Niederzier (deelstaat Nordrhein-Westfalen).

Alle winkels zijn gesitueerd in kernwinkelgebieden, centraal gelegen in de verzorgingsgebieden, zijn goed bereikbaar en beschikken over eigen ruime parkeervoorzieningen voor de deur. Het betreft derhalve een – naar locaties en huurders – goed gespreide winkelportefeuille bestaande uit nieuwe winkelobjecten op binnenstedelijke locaties met langlopende huurcontracten en grote Duitse (discount-) winkelketens als huurders.

Wat is het rendement van Winkelvastgoedfonds Duitsland 4 NV?

Ieder kwartaal vindt een dividenduitkering plaats van 7,0% op jaarbasis.
Het totaal rendement na verkoop (jaar 7-10) is begroot op 8,7% op jaarbasis.

De aanbieder is een samenwerkingsverband tussen Homburg Capital en Holland Immo Group. Kunt u hier meer over vertellen?

De samenwerking betreft het gezamenlijk opzetten van winkelvastgoedfondsen in Duitsland en Nederland en is ingegeven door de expertise en marktkennis die beide organisaties de afgelopen jaren hebben opgebouwd en die sterk complementair zijn. Zo zijn winkelbeleggingen in Nederland en Duitsland een aanvulling op de vastgoedproduct range van Homburg Capital en kan Homburg Capital gebruik maken van de asset management expertise van Holland Immo Group op winkelvastgoed gebied. Holland Immo Group treedt dan ook op als beheerder van Winkelvastgoedfonds Duitsland 4 NV, alsmede van de verleden jaar opgezette en vergelijkbare drie gezamenlijke Duitse winkelvastgoedfondsen. Homburg Capital heeft zich de afgelopen jaren vooral gericht op de direct marketing richting beleggers terwijl Holland Immo Group een netwerk van intermediairs heeft opgebouwd. De samenwerking is daardoor in staat gelijktijdig aan verschillende soorten winkelvastgoed beleggingsproducten te werken en deze aan te bieden aan verschillende groepen beleggers. Beide organisaties blijven daarnaast zelfstandig opereren daar waar het andere vastgoedbeleggingsfondsen en –categorieën betreft.

Bovenstaand is geen uitnodiging tot investeren maar betreft een kennismaking. Vastgoedvergelijker.nl geeft dan ook geen waarde oordeel over het betreffende fonds. Voor meer informatie kijkt u op Vastgoedvergelijker.nl

Door Redactie | Gepubliceerd op 6 april 2011

Dit bericht is geplaatst in Vastgoedfonds van de maand
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email