Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Holland Immo Group verkoopt Duitse winkelportefeuille voor € 132 miljoen

Fondsaanbieder Holland Immo Group heeft de winkelportefeuilles van zes van haar Duitse wibeleggen-in-vastgoednkelfondsen verkocht aan UBS Duitsland. Deze heeft de portefeuille als seperate account verworven voor een Duits pensioenfonds. De Koopsom bedroeg ruim € 132 miljoen en laat een interessante portefeuillepremie zien voor het grote volume en de goede kwaliteit van de winkelportefeuille.

De zes Duitse winkelfondsen hebben in de periode 2010-2012 samen 20 binnenstedelijke winkelcentra voor dagelijkse boodschappen (Fachmarkt segment) verworven van drie verschillende Duitse ontwikkelaars. Deze Fachmarktcentra liggen verspreid over verschillende West-Duitse deelstaten en Berlijn.

Holland Immo Group blijft actief in het Duitse Fachmarkt segment met haar overige acht Duitse winkelfondsen en biedt in dit segment inmiddels asset management diensten aan voor institutionele beleggers.

Holland Immo Group heeft sinds 2001 in totaal 32 fondsen geïnitieerd met een totaal investeringsvolume van € 850 miljoen, waarvan ruim € 300 miljoen Duitse winkelfondsen. Na de succesvolle afwikkeling van de eerste Nederlandse fondsen in 2006-2007 en de verkoop in 2015 van zes Duitse winkelfondsen heeft Holland Immo Group ca. € 610 miljoen onder beheer. De Duitse portefeuille Fachmarktcentra onder beheer bedraagt na de verkoop in 2015 nog ca. € 180 miljoen. Vanaf 2012 is, in samenwerking met Reyersen van Buuren, voor € 60 miljoen aan parkeergaragefondsen opgezet en geplaatst. De focus voor 2016 ligt op Duitse winkelfondsen, parkeergaragefondsen en, als nieuwe asset class, op zorgvastgoed.

Door Redactie | Gepubliceerd op 22 december 2015