Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Holland Immo Group komt met nieuw Duits winkelvastgoedfonds

Na de succesvolle plaatsing van eerdere Duitse winkelvastgoedfondsen komt Holland Immo Group binnenkort met Winkelvastgoedfonds 5 NV op de markt. Dit fonds belegt in nieuwe winkels voor dagelijkse voorzieningen (food en non-food) in Duitsland. De vastgoedportefeuille bestaat uit twee binnenstedelijke winkelcentra, gelegen in Berlijn en Bruchhausen-Vilsen (deelstaat Niedersachsen) met als huurders o.a. REWE, Kaiser’s, Penny, Rossmann, Takko, DEPOT en KiK. De resterende gemiddelde looptijd van de huurcontracten bedraagt ruim 13,2 jaar. De beoogde looptijd van het fonds is 7 tot 10 jaar. Het fonds en de beheerder staan onder toezicht van de AFM. Zodra de prospectustoetsingen door de AFM en Stichting Transparantie Vastgoedfondsen (STV) zijn afgerond, zal het fonds opengesteld worden voor inschrijving, naar verwachting medio oktober.

Het totale investeringsvolume bedraagt € 19,3 miljoen, waarvan € 11,0 miljoen (57%) hypothecair wordt gefinancierd en € 8,3 miljoen via deze emissie. Deelname is mogelijk vanaf € 10.000 (exclusief 3% emissiekosten).

Het verwachte totaal rendement bedraagt 8,8%. Het direct rendement, dat op kwartaalbasis zal worden uitgekeerd, is geprognosticeerd op 7,3% per jaar.

HIG is een top 10 aanbieder van niet-beursgenoteerde vastgoedbeleggingsfondsen voor particuliere en institutionele beleggers en heeft zich de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd in het initiëren en beheren van winkelvastgoed beleggingen in Nederland en Duitsland. Sinds 2001 heeft HIG in totaal 21 vastgoedfondsen geïnitieerd met een totaal fondsvolume van € 685 miljoen. Daarvan is sinds 2008 ca. € 180 miljoen aan Duitse winkelvastgoedfondsen geïnitieerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M. Kühl (HIG).

Manfred Kühl
Directievoorzitter
Holland Immo Group B.V.
Tel. +31 40 2352635

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor het maandelijks gratis E-magazine.

Door Redactie | Gepubliceerd op 28 september 2011