Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Herstel markt zorgt voor minder huizen onder water

Onder water staan is een financiële term die tot 2008 nauwelijks in het nverkochtieuws voor kwam maar tegenwoordig veel gebezigd wordt. Sinds het uitbreken van de wereldwijde economische crisis zijn er steeds meer huizen onder water gaan staan. Dat betekent dat bij een verkoop van het huis de hypotheekschuld nog niet afgelost is. Het ziet er echter naar uit dat hier, volgens de laatste cijfers van de Rabobank, langzaam verandering in komt.

Volgens de cijfers die door de Rabobank in het Kwartaalbericht Woningmarkt zijn gepubliceerd, is het aantal woningen onder water met 150.000 woningen afgenomen. Bovendien wordt er verwacht dat er dit jaar zo’n 182.000 woningen verkocht zullen worden. Vergeleken met vorig jaar is dit een stijging van bijna 20%. Analisten schatten in dat in 2016 een vergelijkbaar aantal woningen verkocht zullen worden waardoor het niveau aan het einde van volgend jaar voor het eerst weer op hetzelfde niveau komt als voor de crisis.

De toename van het aantal verkochte woningen leidt er toe dat de prijzen stijgen. Naar verwachting zullen de woonprijzen dit jaar met 2,75% en volgend jaar met 2,75% tot 4,75% stijgen. De stijging van de woonprijzen leidt er weer toe dat minder woningen onder water komen te staan. Met het herstel van de woningmarkt worden er ook meer hypotheken verstrekt en de hypotheekrente bevindt zich op een nieuw laagte-record. Toch wordt aangenomen dat de totale hypotheekschuld slechts licht zal toenemen dankzij de hoge mate van extra aflossingen.

Door Redactie | Gepubliceerd op 11 november 2015

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email