Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Hanzevast realiseert betere verhuurresultaten in haar kantorenportefeuille.

Hanzevast Real Estate heeft in het eerste halfjaar van 2012 voor 36.000 m2 huurovereenkomsten afgesloten. De gemiddelde huurprijs van de nieuwe contracten bedraagt €138,- per m2, hetgeen 3,5% lager is dan het  huidige portefeuille gemiddelde van € 143,- per m2.   Een groot deel van de contracten is gesloten met zittende huurders. Voor 6.000 m2 betreft het contracten met nieuwe gebruikers. Met name dat laatste is een opvallend sterke verbetering ten opzichte van voorgaande jaren.

“De verbetering beperkt zich niet tot één bepaalde regio. Over de gehele portefeuille en dus over heel Nederland constateren we een verbetering van de markt. De huurprijzen staan weliswaar onder druk, maar de gebruikers zijn  bereid om voor goede locaties en goede gebouwen redelijke prijzen te betalen.  Alhoewel de kwaliteit van de  Hanzevast portefeuille zeker bijdraagt aan  de resultaatsverbetering,  denken we  toch dat het vooral de markt is die ons helpt” aldus Jos Westra, directeur vastgoed bij Hanzevast. “Ten opzichte van vorig  jaar is dit een significante verbetering. Over héél 2011 hebben we voor 28.000 m2 contracten afgesloten.  Op dit moment zit er nog veel in de pipeline, zodat we ook voor het komende halfjaar betere resultaten verwachten.”

Hanzevast Real Estate heeft een kantorenportefeuille van ca. 420.000 m2 kantoorruimte in Nederland en ca. 70.000 m2 in Duitsland. Deze portefeuille is verdeeld over 16 fondsen. Alle vastgoedfondsen van Hanzevast zijn cashflowpositief.

Door Redactie | Gepubliceerd op 20 juli 2012

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email