Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Halfjaar cijfers 2016 Palmer Capital Emerging Europe Property Fund N.V. positief

syncapitalProperty Fund Palmer Capital Emerging Europe Property Fund N.V. heeft het rapport van het afgelopen half jaar bekend gemaakt. In het eerste half jaar namen de netto huurinkomsten opnieuw toe. Het fonds heeft een stijging van 5,5% gerealiseerd. De netto omzet steeg van 1,47 miljoen in 2015 naar 1,55 miljoen in 2016. Het netto resultaat werd gematigd door de eenmalige kosten voor de geplande acquisitie in Polen.

De netto huurinkomsten stegen in het tweede kwartaal van 2016 met 8,6% ten opzichte van het eerste kwartaal. Na belasting kwam het resultaat in het tweede kwartaal uit op een totaal van 139.000 euro. Het resultaat over het volledige eerste half jaar van 2016 kwam uit op een totaal van 119.000 euro.

De stijging in netto huurinkomsten is onder andere verklaren door de strategische investeringen voor het binnenhalen van nieuwe huurders en actief asset management.

De verbetering in netto huurinkomsten waren niet de enige interessante ontwikkelingen. Andere interessante punten in het rapport zijn waren als volgt:

  • Een daling van de Loan to Value (LTV): eerst 41,4%, nu 40,4%
  • Een toename van de bezettingsgraad: eerst 78,0%, nu 78,2%

Herfinanciering Slowaakse portfolio afgerond

De portfolio in Slowakije is, zoals eerder in augustus in een persbericht werd vermeld, opnieuw gefinancierd. De herfinanciering bij de bank Slovenska Sporitelna heeft de volgende gevolgen voor het Slowaakse portfolio:

  • De rentekosten dalen met ongeveer 100.000 euro op jaarbasis,
  • Een kredietfaciliteit voor maximaal 900.000 euro voor investeringen,
  • Een krediet voor ongeveer 1,4 miljoen euro voor algemene doeleinden.

Dankzij de hogere lening is de LTV gestegen naar een percentage van 43,4%.

Datum betaalbaarstelling dividend aangekondigd

De datum van de betaalbarstelling van het dividend dat op 28 april 2016 is aangekondigd is bekend: woensdag 28 september 2016. Op deze datum zal 0,25 eurocent per aandeel in contant worden uitgekeerd. De registratiedatum was 19 mei 2016.

Meer informatie over financiering acquisitie Polen

Er is een bindende overeenkomst gesloten met Raiffeisen Bank Polska (RFBP) voor een gedeeltelijke lening van 10,5 miljoen euro. Deze lening is ten behoeve van de acquisitie van 11 grote winkelcentra in Polen. De hoogte van de lening komt niet overeen met het eerder genoemde bedrag in het persbericht van 21 juni. Zodra meer informatie over de financiering bekend is, zal deze gepubliceerd worden.

Het halfjaarverslag kan nagelezen worden op www.arconacapital.nl.

Door Redactie | Gepubliceerd op 26 september 2016

Dit bericht is geplaatst in Algemeen.
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email