Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Haerzathe Investments I C.V. verkoopt winkelcentrum en keert uit aan participanten

Haerzathe Investments I C.V., het eerste vastgoedfonds van Haerzathe Investments, heeft onlangs het Foto_Haerzathe2wijkwinkelcentrum  de Hengelose Es te Hengelo verkocht aan een particuliere belegger. Deze verkoop past in de strategie van het fonds. De verwachte beleggingshorizon van het fonds is bereikt. Daarom wordt bij de juiste verkoopprijs nu overgegaan tot vervreemding van het vastgoed. 

Op de verkoop van het winkelcentrum wordt door het fonds een mooie winst behaald. Mede door het solide financieringsbeleid van het fonds, waarbij gedurende de exploitatie jaarlijks reeds aanzienlijk is afgelost op de openstaande financiering, resteert na aflossing van de hypothecaire restschuld nog ruim voldoende kasstroom voor het fonds. Deze kasstroom is, zoals passend in de strategie van de beleggingsfondsen van Haerzathe Investments, aangewend voor nog verdere aflossing van hypothecaire schulden op de andere panden in portefeuille alsmede een eerste terugbetaling op de inleg van de participanten. De participanten van het fonds ontvangen met deze eerste deelbetaling nu al de helft van hun inleg terug.

Ook de resterende portefeuille van Haerzathe Investments I C.V. blijft een buitengewoon aantrekkelijke en veilige belegging voor de participanten. Zelfs met de meestnegatieve waardering van het vastgoed ligt de leverage na verkoop onder de 50 % en is er sprake van een flinke overwaarde op het ingelegde vermogen. Het fonds blijft op prospectusniveau (8% over het participatievermogen) aan de participanten uitkeren, zonder dat er wordt ingeteerd op de aanwezige liquiditeit. De overwaarde zal pas worden uitgekeerd bij daadwerkelijke realisatie en dus bij verkoop van de laatste panden. Haerzathe Investments verwacht met de verkoop en uitkering aan haar beleggers aan te tonen dat het zelfs in de huidige geplaagde vastgoedmarkt mogelijk is om op een veilige en aantrekkelijke manier in vastgoed te beleggen.

Het fonds geeft haar beleggers de mogelijkheid om opnieuw deel te nemen in haar meest recente fonds namelijk Haerzathe Studentenunits I B.V. Het fonds heeft een rendement van 7,12 % en kent geen restwaarderisico, renterisico, herfinancieringsrisico en onderhoudsrisico. Voor meer informatie: www.haerzathe.nl.

Door Redactie | Gepubliceerd op 6 maart 2013