Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Haerzathe heeft de smaak te pakken: Nog eens 552 studentenwoningen erbij

Na de geslaagde realisatie vanĀ de eerste fase van de SpinozacampusĀ in 2012 (700 woningen) hebben Emile SpinozacampusJaensch, wethouder Amsterdam Zuidoost en Haerzathe Investments in gezelschap van hun partners Plegt-Vos Bouwgroep en Stichting DUWO een vervolgstap gezet door nog eens 552 nieuwe studentenwoningen op de locatie te realiseren. Ook deze keer wordt de ontwikkeling gefinancierd met een nog te plaatsen vastgoedobligatie.

Afgelopen week werd de grondovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van nog 552 woningen op de Spinozacampus. Met de 700 woningen uit de eerste fase geven de partners hiermee voortvarend invulling aan de ambitie van de stad Amsterdam om het tekort aan betaalbare studentenwoningen op korte termijn in te vullen. Ook de overeenkomst met Stichting DUWO, de grootste studentenhuisvester van Nederland met meer dan 27.000 verhuureenheden, staat op het punt om getekend te worden. Het grootste gedeelte van de nieuw te bouwen woningen zullen in gebruik worden genomen door studenten van het University College van de Hogeschool In Holland, waarmee DUWO een exclusieve samenwerking heeft opgestart.

Haerzathe Investments zal deze ontwikkeling wederom financieren door middel van een obligatiefonds. Het eerste fonds met een A+ rating en een rendement van 7,12% IRR werd ruim overschreven. Haerzathe Investments verwacht wederom een succesvolle plaatsing. Naar verwachting zal de inschrijving voor de nieuwe obligaties najaar 2014 starten.

Door Redactie | Gepubliceerd op 28 maart 2014