Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

Gezondheid als een unique selling point voor kantoorvastgoed

groenvastgoedHet vinden van een huurder voor kantoorvastgoed is vandaag de dag een flinke uitdaging. Nederland kampt met een structurele leegstand van kantoorpanden. De concurrentie is groot. Eigenaren van vastgoed kijken dan ook naar andere mogelijkheden om hun product aantrekkelijker te maken.

Vastgoedbeheerder CBRE heeft zo’n out-of-the-box oplossing gevonden. Naast de gebruikelijke speerpunten zoals prijs, locatie en duurzaamheid, legt de vastgoedinvesteerder een nadruk op gezondheid. Tim Habraken, associate director Sustainability bij CBRE, legde tijdens Provada 2017 uit hoe de vork in de steel zit.

Het doel van kantoorvastgoed is het huizen van de werkzaamheden van één of meerdere bedrijven. Een graadmeter van hoe succesvol een bedrijf is, is de omzet. Voor het genereren van omzet, is productiviteit nodig. Voor het creëren van een team dat iedere dag productief aan de slag gaat, is het van belang dat iedereen in het team gezond en gelukkig is.

De kwaliteit van het kantoorpand speelt hierbij een rol. Uit onderzoek blijkt zo’n 20% van het welbevinden van de kantoormedewerker wordt bepaald door zaken die direct betrekking hebben op de werkomgeving. Een gezonde lucht op kantoor, genoeg kantoorruimte, uitzicht op groen, goede lichtvoorziening en de juiste temperatuurbalans hebben een grote invloed op de gezondheid.

Stel dat de kosten van een werknemer 100 euro per uur bedragen en dat een kantoor bestaat uit 20 medewerkers. Wanneer dit team werkzaam is een kwalitatief hoogstaand pand. dan ligt de productiviteit met circa 5 uur per maand per werknemer hoger. De keuze van het vastgoed zorgt voor 10.000 euro meer omzet op maandbasis.

Momenteel ligt er bij veel vastgoedprofessionals geen duidelijke focus op dit verhaal. Volgens Habraken is de gezondheid van de medewerker een unique selling point welke huurders over de streep kan trekken, zolang het verhaal op de juiste manier wordt uitgelegd.

Door Redactie | Gepubliceerd op 14 juli 2017

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email