Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief
  • Maandelijkse e-magazine
  • Wekelijkse updates
  • 60.000 lezers!

Vul hier uw e-mail in:

Vastgoedvergelijker

‘Gemiddelde woz-waarde bijna 7000 euro lager’ + overzicht gemeenten

Woningen zijn vorig jaar gemiddeld bijna 7000 euro minder waard geworden. Wel zijn er grote verschillen tussen gemeenten, zo blijkt uit een onderzoek van de Vereniging Eigen Huis naar de woz-waarde en de ozb-heffing van 383 gemeenten.

Zo nam de gemiddelde woningwaarde in Bloemendaal met 69.000 euro af. In het Brabantse Boekel steeg deze juist met 8000 euro. In Amsterdam nam de gemiddelde woz-waarde eveneens met 1245 euro toe tot 250.245 euro, terwijl deze in Utrecht gelijk bleef.

Ondanks de overwegend dalende huizenprijzen is de gemeentelijke ozb-heffing met gemiddeld 3,85 procent toegenomen. Deze heffing over de woningwaarde stijgt het sterkst in de gemeenten Lingewaard (+55 procent), Noordoostpolder (+42 procent), Bodegraven-Reeuwijk (+30 procent) en Baarn (+27 procent). Er zijn echter ook gemeenten waar de ozb-heffing omlaag gaat. De daling is het sterkst in Lopik (-7,4 procent) en Appingedam (-7,2 procent).

De Vereniging Eigen Huis adviseert huizenbezitters om de door de gemeente vastgestelde woz-waarde goed te controleren. Bij twijfel moet er binnen zes weken bezwaar worden aangetekend.

Klik hier voor een overzicht van alle gemeenten in Nederland.

Door Redactie | Gepubliceerd op 27 februari 2012

Dit bericht is geplaatst in Algemeen
Tags: , , , .
LinkedIn Twitter NUjij
Print Friendly, PDF & Email